Πέγκυ Ζήνα: «Εάν δεν πάρεις κάποια στιγμή το λάθος μονοπάτι, δεν είσαι ποτέ βέβαιος ποιος είναι ο σωστός δρόμος

Δεν είναι δήθεν και δεν κάνει “ψεύτικα σταριλίκια” και βεντετισμούς Γιατί απλά δεν τα έχει ανάγκη Η Πέγκυ Ζήνα, έχει φωνή και αυτήν καταθέτει μαζί  με την ψυχή της, στα νυχτερινά κέντρα, όπου εμφανίζεται, στη δισκογραφία και στις συναυλίες της,  γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητή στον κόσμο! Είναι πραγματική καλλιτέχνης!
Την περίοδο αυτή, βρίσκεται στο απόγειο της καλλιτεχνικής της ωριμότητας, αλλά και ευτυχισμένη όσο ποτέ στην προσωπική της ζωή, υποδειγματική σύζυγος και μητέρα, δίπλα στον αγαπημένο της σύζυγο, Γιώργο Λύρα και την τρισχαριτωμένη κορούλα τους, Ηλέκτρα.

Όλη την περίοδο των εορτών, θα την περάσει στη Θεσσαλονίκη, αφού θα εμφανίζεται στην Πύλη Αξιού, σε ένα διασκεδαστικό πρόγραμμα , μαζί με τον Τάκη Ζαχαράτο, στο οποίο για πρώτη φορά, δε διστάζει να τσαλακώσει το image της, μιμούμενη άντρες συναδέλφους της, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία!

Χάρισμα θεού πιστεύεις ότι είναι η καλή φωνή;
Πάνω απ’ όλα, είναι χάρισμα θεού. Στη δική μου περίπτωση όμως, είναι και κληρονομιά. Από τη μαμά, όπως είναι γνωστό και εκείνο που δεν είναι γνωστό, από την καλή φωνή, του μπαμπά μου.
 
Όμορφη, πετυχημένη, πλούσια, ευτυχισμένη σύζυγος και μητέρα. Ποιό όνειρο δεν έχεις κάνει ακόμη πραγματικότητα;
Από  όλα αυτά,  θα κρατήσω τις λέξεις ευτυχισμένη σύζυγος και μητέρα, γιατί θεωρώ ότι στην καριέρα, παίρνω όσα δίνω, όπως και ο καθένας στο επάγγελμά του. Τα όνειρά μου περιορίζονται στο να έχουν την υγεία τους, οι δικοί μου άνθρωποι κι εγώ και εύχομαι να δω την κόρη μου να μεγαλώνει με πολλή αγάπη, που είναι το μεγαλύτερο εφόδιο, για να πετύχει ό, τι επιλέξει  στη ζωή της, έχοντας την οικογενειακή της ασφάλεια, από εμένα και το μπαμπά της. Επαγγελματικά, εύχομαι να έρχονται όμορφα τραγούδια στο δρόμο μου, να τα καταθέτω με την ψυχή μου στον κόσμο, για να κρατήσω  για πολλά χρόνια ακόμη, μια θέση στη δισκοθήκη τους.   
 
Μεγαλώνοντας, τι δεν θα ήθελες να χάσεις από αυτό που είσαι;
Δεν θέλω να χάσω την παιδικότητά μου, τον αυθορμητισμό μου και την αισιοδοξία μου, χαρακτηριστικά που θέλω να περάσω στην Ηλέκτρα, ως «ασπίδα» για όλες τις δυσκολίες που επιφυλάσσει η ζωή, μαζί με τις χαρές. Επίσης δεν θα ήθελα να χάσω τη συναισθηματική μου ισορροπία και τη σταθερότητα στην προσωπική μου ζωή, γιατί με βοηθούν να δοκιμάζομαι σε πολλούς και διαφορετικούς μουσικούς δρόμους.
 
Έχεις μετανιώσει για κάποιες επιλογές που έκανες παλαιότερα, είτε επαγγελματικά, είτε στιλιστικά;
Μετά από ώριμο απολογισμό, όλα τα σωστά και τα λάθη που έχω κάνει, με οδήγησαν εδώ που βρίσκομαι σήμερα. Ειδικά από τα λάθη και φυσικά δεν αναφέρομαι σε στιλιστικές επιλογές που πιθανόν σήμερα να απέφευγα και που απλά μου προκαλούν γέλιο, αν και ήταν ελάχιστες, παίρνουμε τα μεγαλύτερα μαθήματα. Εάν δεν πάρεις κάποια στιγμή το λάθος μονοπάτι, δεν είσαι ποτέ βέβαιος  ποιος είναι ο σωστός δρόμος…
 
Γιατί πολλοί συνάδελφοί σου αποκτούν έπαρση τη στιγμή της επιτυχίας τους;
Προσωπικά πιστεύω , ότι κανένας πραγματικός καλλιτέχνης, δεν είναι επηρμένος. Ο λόγος είναι , ότι είναι καλλιτέχνης , γιατί εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο ψυχικά και το ότι μπορεί να περνά μηνύματα και συναισθήματα στις καρδιές  των ανθρώπων, του προσφέρει εσωτερική λάμψη. Τα «ψώνια» που κυκλοφορούν ανέκαθεν,  σ’ αυτόν το χώρο, ζουν για τη λάμψη του προβολέα. Μοιραία λοιπόν, όταν αυτός σβήσει, εξαφανίζονται μαζί του.
 
Τι σ’ ενοχλεί στη δουλειά που κάνεις;
Αν την αντιμετωπίσω σαν δουλειά, μ’ ενοχλεί η αναξιοκρατία, η προβολή του περιτυλίγματος και όχι της ουσίας και που αν γυρίσεις την πλάτη σου σ’ όλα αυτά, η επόμενη όχθη στην προσπάθεια του καθωσπρεπισμού, καταλήγει σε μερική εξαφάνιση. Οπότε, επιλέγω να την αντιμετωπίζω ως λειτούργημα, για να έχω την ψυχική μου γαλήνη. 
 
Στο χώρο αυτόν που δουλεύεις, δεν φοβάσαι; Σκέφτεσαι ότι κάποια στιγμή μπορεί να τελειώσει η επιτυχία;
Αυτό το φοβήθηκα την περίοδο του 2001 με 2003, που ήμουν πολύ της μόδας. Τώρα δέκα χρόνια μετά, θεωρώ ότι έχω «χτίσει» με τους ανθρώπους που με ακολουθούν , μια άρρηκτη σχέση, που στηρίζεται μόνο στην αλήθεια, με την οποία ερμηνεύω  τα τραγούδια μου. Από τα πιο «συναισθηματικά» που προβληματίζουν,  μέχρι τα πιο χαρούμενα, με σκοπό να παρασύρω και τον πιο λυπημένο, έστω και για λίγες  ώρες … Γιατί είναι κι αυτό ένα κύριο στοιχείο του χαρακτήρα μου. Ψάχνω, όσο πιο σημαντικά τραγούδια μπορώ, για να  «καλύπτουν»  τις καλλιτεχνικές μου ανησυχίες, αλλά και να μην ξεχνώ ποτέ, τον τίτλο τιμής από κάποιους , της διασκεδάστριας , ειδικά στις μέρες μας, γιατί αυτό πιστεύω  ότι είναι ψυχαγωγία.
 
Φέτος στο πρόγραμμα που παρουσιάζεις στην «Πύλη Αξιού» με τον Τάκη Ζαχαράτο, έχεις ένα στιγμιότυπο μαζί του, όπου μιμείσαι άντρες συναδέλφους  σου. Πώς προέκυψε αυτό; Σκοπεύεις να το συνεχίσεις και σε άλλες συνεργασίες σου;
Φέτος με τον Τάκη (Ζαχαράτο), είμαι πολύ χαρούμενη που συνυπάρχουμε επί σκηνής, καθώς είναι ο μοναδικός σταρ στο είδος του, κατά γενική ομολογία υπερταλαντούχος και ένας από τους πιο ευγενικούς και καλόψυχους ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Αρχίσαμε να το διασκεδάζουμε από τις πρόβες και κάποια στιγμή μου είπε: Άκου να σου πω, φέτος μαζί μου θα «τσαλακωθείς». Δεν μπορεί να έχεις τόσο χιούμορ και να μην έχεις δείξει και αυτή σου την πλευρά. Θεωρούσα πως μέχρι τώρα δεν υπήρχε λόγος για να το κάνω και ότι με τον Τάκη και το concept που παρουσιάζουμε , ήταν η κατάλληλη ευκαιρία. Παράλληλα περνάμε πολύ καλά. Παρ’ όλα αυτά, δεν υπάρχει λόγος  να το παρουσιάσω  και σε μια άλλη συνεργασία.
 
Αν σε ρωτούσα να μου πεις ποια είναι η Πέγκυ Ζήνα, τι θα μου έλεγες;
Ως άνθρωπος , είμαι άκρως συναισθηματική, πιστή και κλασσική. Ως καλλιτέχνης,  είμαι μια ερωτική λαϊκή τραγουδίστρια με ροκ φιλοσοφία και από θέση αντιστάρ.
 
Επιμελείται κάποιος το ντύσιμό σου;
Πάντα επιμελείται κάποιος την εμφάνισή μου, γιατί τελείως ειλικρινά, βαριέμαι να ασχολούμαι με αυτό. Φροντίζω όμως, όλοι οι στυλίστες με τους οποίους συνεργάζομαι, να είναι καλόγουστοι.
 
Ποιά θεωρείς την πιο άτυχη στιγμή στη δημόσια εικόνα σου;
Ίσως κάποιοι να νομίζουν ατυχείς στιγμές μου, αυτές που απαντώ κουρασμένη στις κάμερες , προσπαθώντας ν’ αμυνθώ. Όταν νοιώθω θιγμένη. Εγώ όμως δεν τις θεωρώ ατυχείς στιγμές, γιατί κανένας αληθινός άνθρωπος δεν είναι πάντα ήρεμος και χαρούμενος. Το σημαντικό για μένα είναι ότι, οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα κρατά τόσο λίγο, όσο αυτές οι ατυχείς στιγμές.
 
Τι καινούργιο ετοιμάζεις δισκογραφικά;  
Μόλις κυκλοφόρησε από τη ΜΙΝΟS-EMI και παραγωγό τον Ηλία Μπενέτο, το πρώτο live cd μου, με τίτλο «Πέγκυ Ζήνα live», στο οποίο εμπεριέχονται πέντε καινούργια τραγούδια, από τα οποία τα δύο είναι ήδη γνωστά, το «Να μην ξεχάσεις ποτέ» και το «Πάρε δρόμο». Είναι μια δουλειά στην οποία, εκτός από τις δικές μου επιτυχίες, ερμηνεύω πολλά τραγούδια άλλων συναδέλφων μου, που αγαπώ πολύ, διασκευασμένα με άλλη ενορχήστρωση , την οποία επιμελήθηκε ο Γιώργος Ζαχαρίου , ενώ τα καινούργια τραγούδια έγραψαν οι: Αντώνης Γούναρης,  Γιώργος Μουκίδης και Λεωνίδας Τζίτζος.  Βέβαια, δεν χωρούν σε ένα μόνο διπλό cd όσα τραγούδια αγαπώ, αλλά με αυτό το live άνοιξα έναν «λογαριασμό», στον οποίο έπεται και συνέχεια…rathessaloniki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸