Έξυπνο σουτιέν προστατεύει από τις θερμίδες

Ερευνητές της Microsoft έχουν σχεδιάσει ένα έξυπνο σουτιέν που μπορεί να εντοπίσει το στρες.

Το πρωτότυπο, περιέχει αφαιρούμενους αισθητήρες που παρακολουθούν τη δραστηριότητα της καρδιάς και του δέρματος για να παράσχουν ένδειξη των επιπέδων της διάθεσης.

Σκοπός της έρευνας ήταν να διαπιστωθεί αν η τεχνολογία που φοριέται θα μπορούσε νε εμποδίσει την υπερκατανάλωση τροφίμων λόγω στρες.

Στοιχεία για τη διάθεση αποστέλλονταν στη γυναίκα που το φορούσε μέσω εφαρμογής smartphone, για να εντοπιστεί πότε ήταν πιθανό να καταφύγει στο ‘συναισθηματικό φαγητό’.

Ερευνητική ομάδα της Microsoft, ενσωμάτωσε στο σουτιέν αισθητήρες ηλεκτροκαρδιογραφήματος και ηλεκτροδερματικής δραστηριότητας, καθώς και γυροσκόπιο και επιταχυνσιόμετρο.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι η χρήση σουτιέν είναι ιδανική, επειδή μας επιτρέπει να επικεντρώνουμε το ηλεκτροκαρδιογράφημα κοντά στην καρδιά.

Προσπάθειες να δημιουργηθεί παρόμοιο εσώρουχο για άντρες δεν είχαν καλό αποτέλεσμα, επειδή οι αισθητήρες ήταν πολύ μακριά από την καρδιά.

Οι γυναίκες που εξέτασαν την τεχνολογία ανέφεραν τα συναισθήματά τους για περίπου 6 ώρες την ημέρα σε διάστημα 6 ημερών.
Ο σχεδιαστής, Asta Roseway, δήλωσε ότι είναι κουραστικό για τις εθελόντριες που δοκίμασαν το πρωτότυπο σύστημα αισθητήρων, καθώς χρειάζεται επαναφόρτιση κάθε 3- 4 ώρες.

Η φορέσιμη τεχνολογία ακολουθεί ανοδική πορεία όσον αφορά τη χρήση της στην παρακολούθηση παθήσεων.