SmartLight ανακατευθύνει το ηλιακό φως σε εσωτερικούς χώρους κτιρίων

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Cincinnati έχουν αναπτύξει μια τεχνολογία που θα μπορούσε να φωτίζει δωμάτια με φυσικό φως και μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε κτίριο χωρίς την ανάγκη για ανακαινίσεις .
Η τεχνολογία , που είναι γνωστή ως SmartLight , έχει σχεδιαστεί για να κατευθύνει το φως του ήλιου στα σκοτεινά δωμάτια που βρίσκονται στο εσωτερικό των κτιρίων . Στηρίζεται σε ένα στενό πλέγμα electrofluidic απο κύτταρα , τα οποία είναι μερικά χιλιοστά πλάτος και είναι γεμάτη με υγρό που έχει οπτικές ιδιότητες με την ίδια ή καλύτερη ποιότητα από το γυαλί . Τα electrofluidic κύτταρα είναι επίσης αυτό- τροφοδοτούμενα από
 ενσωματωμένα φωτοβολταϊκά .
Μόλις το δίκτυο βρίσκεται κοντά στο επάνω μέρος ενός παραθύρου , μπορούν να ανακατευθύνουν το φως του ήλιου πάνω από το ανώτατο όριο για την παροχή ατμοσφαιρικό φωτισμού υ. Η τεχνολογία μπορεί να αποθηκεύσει ενέργεια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παροχή ηλεκτρικού φωτισμού πίσω στο κτίριο , όταν τα φυσικά επίπεδα φωτισμού είναι χαμηλά .
Το σύστημα SmartLight μπορεί να ελέγχεται από ένα smartphone app , η οποία επιτρέπει στους χρήστες να ρυθμίσουν τις προτιμήσεις φωτισμού στο τηλέφωνό τους .