Αδ. Γεωργιάδης :Κοινωνικά δίκαιο το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία

Και δίκαιο κοινωνικά αλλά και απαραίτητο χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, το εισιτήριο των 25 ευρώ για τη νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία.
Μιλώντας στο Σκάι, ο κ. Γεωργιάδης υπερασπίστηκε το μέτρο, ενώ απαντώντας στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η εφαρμογή του ακόμη και από το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι ο σχετικός νόμος -όπως είναι ψηφισμένος – δεν προέβλεπε καμία απολύτως εξαίρεση για κανέναν.
«Τις εξαιρέσεις τις βάλαμε εμείς μετά από διαπραγματεύσεις με την τρόικα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι η καταβολή των 25 ευρώ γίνεται μόνο στην περίπτωση που οι ασθενείς χρειαστεί να νοσηλευτούν μία νύχτα σε δημόσιο νοσοκομείο, ενώ εξήγησε ότι εξαίρεση αποτελεί μία σειρά κατηγοριών όπως οι χρονίως πάσχοντες, οι περιπτώσεις βραχείας νοσηλείας ή άτομα με ειδικές ανάγκες με ποσοστό αναπηρίας
άνω του 80%.
Αναφορικά με τους ανέργους, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι προς το παρόν δεν μπορούν να εξαιρεθούν, προσθέτοντας ότι σε μία σειρά ευρωπαϊκών χωρών δεν εισάγεται κανείς εντελώς δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία.
ΣΥΡΙΖΑ : Η κυβέρνηση δεν υπολογίζει τίποτα
«Το χαράτσι για την εισαγωγή στα νοσοκομεία, δείχνει με τον πιο ακραίο τρόπο ότι η κυβέρνηση δεν υπολογίζει τίποτα, ούτε καν την υγεία των πολιτών, μπροστά στη δέσμευσή της να υλοποιήσει το μνημόνιο» τονίζει σε σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τονίζει, επίσης, ότι «οι ενδοκυβερνητικές κόντρες λίγους μήνες μετά την πανηγυρική υπερψήφιση του συγκεκριμένου μέτρου τόσο από τη ΝΔ, όσο και από το ΠΑΣΟΚ, δείχνουν ότι άλλο ένα ζήτημα το αντιμετωπίζουν ως μια ευκαιρία ανέξοδων επικοινωνιακών παιχνιδιών πάνω στην πλάτη ενός ελληνικού λαού που υποφέρει από την πολιτική τους».agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸