Έξυπνος φακός επαφής μετρά τα επίπεδα σακχάρου στα δάκρυα

Η Google αποκάλυψε σήμερα τον έξυπνο φακό επαφής που παρακολουθεί συνεχώς τα δάκρυα των ασθενών με διαβήτη, για την παρακολούθηση των επιπέδων της γλυκόζης.Η Google αποκάλυψε καινοτόμο φακό επαφής για τους διαβητικούς. Ο φακός αναλύει τα δάκρυα και προειδοποιεί τον ασθενή αν τα επίπεδα γλυκόζης είναι χαμηλά.


Η εταιρεία ελπίζει να αναπτύξει άλλες εφαρμογές για τον έξυπνο φακό επαφής, ο οποίος θα μπορούσε να δείχνει μελλοντικά και άλλες πληροφορίες σε όποιον τον φορά και να περιλαμβάνει μικροσκοπική οθόνη.

Οι ασθενείς με διαβήτη παλεύουν καθημερινά να διατηρήσουν ρυθμισμένα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Τα ανεξέλεγκτα επίπεδα μπορεί να οδηγήσουν σε επικίνδυνες επιπλοκές, όπως οφθαλμική βλάβη, βλάβες στα νεφρά και την καρδιά.
Οι επικεφαλής του εγχειρήματος, Brian Otis και Babak Parviz, ελπίζουν ότι η τεχνολογία τελικά θα γίνει ευρείας χρήσης.
Tο chip περιλαμβάνει έναν αισθητήρα, chip και κεραία, ώστε όσοι φορούν τους φακούς να γνωρίζουν αν τα επίπεδα γλυκόζης είναι σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι δοκιμάζουν έξυπνο φακό επαφής που κατασκευάστηκε να μετρά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα χρησιμοποιώντας μικροσκοπικό ασύρματο chip και μικροσκοπικό αισθητήρα γλυκόζης που έχουν ενσωματωθεί μεταξύ 2 στρώσεων μαλακού υλικού φακών επαφής.

Δοκιμάζουν φακούς που θα μπορούν αν δείχνουν μέτρηση μια φορά το δευτερόλεπτο.
Ερευνάται η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν οι φακοί επαφής ως πρώιμη ένδειξη, επομένως διερευνάται η ενσωμάτωση μικροσκοπικών λαμπτήρων LED που θα μπορούσαν να ανάβουν όταν τα επίπεδα γλυκόζης ξεφεύγουν από συγκεκριμένα επίπεδα.

Ακόμα βρίσκεται στα αρχικά στάδια η συγκεκριμένη τεχνολογία, αλλά ολοκληρώθηκαν πολλές κλινικές έρευνες που βοηθούν να τελειοποιηθεί το πρωτότυπο.

Μελλοντικά, υπάρχει ελπίδα ο φακός επαφής να αποτελέσει νέο τρόπο ρύθμισης του διαβήτη.

Η εταιρεία συζητά με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), αλλά χρειάζονται ακόμα πολλά βήματα μέχρι η τεχνολογία να γίνει σύστημα που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸