Cocktail blog

Πως θα αναγνωρίσετε τις αληθινές ευκαιρίες στις εκπτώσεις

1. Κλείστε τρύπες
Πριν ξεκινήσετε για τα μαγαζιά κάντε μια λίστα με τα κομμάτια που θα κάλυπταν τυχόν κενά της ντουλάπας σας. Το λευκό πουκάμισο, το μαύρο παντελόνι ή σακάκι, η μαρινιέρα, μια πένσιλ φούστα, το biker jacket, οι μπότες ή οι μαύρες γόβες για παράδειγμα, ανήκουν στις αγορές, που αποκλείεται να είναι άστοχες. Στην ίδια λίστα συμπεριλαβμάνονται τα καλσόν και τα εσώρουχα.

2. Έρευνα αγοράς
Μην περιμένετε την έναρξη των εκπτώσεων για να βγείτε στις βιτρίνες. Κάντε έρευνα αγοράς, τουλάχιστον μία εβδομάδα νωρίτερα ώστε να εντοπίσετε τα κομμάτια που σας ενδιαφέρουν και να συγκρίνετε τις τιμές. Επιδιώξτε να κάνετε τις αγορές σας εντός του πρώτου διημέρου των εκπτώσεων όταν τα σχέδια και τα νούμερα δεν έχουν ακόμα εξαντληθεί.

3. Μην αγνοείτε τον καιρό
Ένα καλό παλτό ή μπουφάν ανήκει στα κομμάτια-επένδυση και αξίζει πάντοτε να επωφεληθείτε από τις εκπτώσεις για την αγορά του. Το ίδιο ισχύει για τις καθημερινές δερμάτινες τσάντες, που αναβαθμίζουν αυτόματα και την πιο casual εμφάνιση.

4. Αγνοείστε τον καιρό
Μπορεί οι συννεφιές κι οι ψύχρες του Γενάρη να σας ωθούν ακόμα προς τις κρεμάστρες με τα πλεκτά και τα πουλόβερ, αλλά η άνοιξη είναι κιόλας κοντά και το παστέλ μπλουζάκι ή το φλοράλ φόρεμα δεν σας κλείνει τυχαία το μάτι, αφού πρόκειται για τις πιο δυνατές τάσεις της σεζόν S/S 2014.

5. Το χρειάζεσαι στ΄αλήθεια;
Επειδή κάτι είναι σε τιμή ευκαιρίας δεν σημαίνει πως το χρειάζεστε κιόλας. Θα αγοράζατε το παντελόνι που σας έβαλε σε σκέψεις ακόμα και στην αρχική του τιμή; Αν το δέλεαρ είναι μόνο το -50% στο καρτελάκι, καλύτερα κρατείστε το ποσό για μια πιο εποικοδομητική αγορά.

6. Σοβαρά, θα το φορέσεις αυτό;
Η τιμή είναι πολύ καλή, αλλά φαντάζεστε με ειλικρινή ενθουσιασμό τον εαυτό σας με την ολόσωμη φόρμα από μεταξωτό εμπριμέ; Πριν παρασυρθείτε από το κύμα των χαμηλών τιμών αναρωτηθείτε αν αυτό που κρατάτε είναι πράγματι του στιλ σας και με τι από την υπάρχουσα γκαρνταρόμπα σας θα μπορούσατε να το συνδυάσετε. Αν δεν μπορείτε εύκολα να σκεφτείτε εύκολα τουλάχιστον δύο σεταρίσματα αφήστε το πίσω στο ράφι, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να προστεθεί στις άστοχες αγορές εκείνων που έμειναν αφόρετα.

7. Ποτέ χωρίς δοκιμή
Συνήθως τα εκπτωτικά κομμάτια δεν επιδέχονται αλλαγών οπότε είναι σημαντικό να δοκιμάζετε όσα προτίθεσθε να μεταφέρετε στο ταμείο. Καθώς όμως τις ημέρες των εκπτώσεων στα δοκιμαστήρια είθισται να επικρατεί το αδιαχώρητο φροντίστε να βγείτε για ψώνια κατάλληλα ντυμένη, ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε π.χ. ένα φόρεμα χωρίς να χρειάζεται να γδυθείτε. Π.χ. πάνω από κολάν και βαμβακερό μπλουζάκι ή nude φανελάκι.

8. Το σωστό νούμερο
Αν τα παπούτσια σάς χτυπάνε, η φούστα είναι κοντή ή το παντελόνι πολύ στενό είναι ηλίου φαεινότερον πως δεν είναι στο νούμερό σας. Κι αν δεν είναι στο νούμερό σας δεν αποτελούν πια ευκαιρία κι ας είναι κάτω του κόστους, αφού θα μείνουν -και αυτά- στα αφόρετα της ντουλάπας σας.woman.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: