Cocktail blog

HomeExchange: Ετήσια συνδρομή ανταλλαγής σπιτιών, για διακοπές σε ολο τον Κόσμο

Το HomeExchange.com είναι η μεγαλύτερη κοινότητα ανταλλαγής σπιτιών στον κόσμο. Τα 46.000 μέλη του πραγματοποιούν πάνω από 250.000 ανταλλαγές κάθε χρόνο. Οι καταχωρήσεις σπιτιών είναι διασπαρμένες σε 153 χώρες, κυρίως στους πιο δημοφιλείς προορισμούς όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Τουρκία, αλλά ακόμα και σε μακρινούς ή εξωτικούς προορισμούς όπως οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Αυστραλία, το Χονγκ Κονγκ, το Εκουαδόρ και ο Μαυρίκιος. 200 νέα μέλη εγγράφονται ανά εβδομάδα με σκοπό να ταξιδεύουν με τον πιο οικονομικό αλλά και δημιουργικό τρόπο.

Το Home Exchange βασίζεται σε μία απλή ιδέα: «Μείνε στο σπίτι μου ενώ εγώ θα μένω στο δικό σου». Αυτή η ανταλλαγή πρακτικά σημαίνει πως εκτός από το κόστος της μεταφοράς, οι διακοπές και τα ταξίδια οπουδήποτε στον κόσμο κοστίζουν το ίδιο με το να μένεις σπίτι σου: χωρίς λογαριασμούς ξενοδοχείων, με το πλεονέκτημα της δωρεάν διαμονής και της δυνατότητας να ανταλλάξεις τα πάντα, από αυτοκίνητα μέχρι σκάφη και ποδήλατα. Όλα αυτά έναντι μιας συνδρομής στην οποία κάνετε απόσβεση, από την πρώτη κιόλας ανταλλαγή κι από την πρώτη κιόλας μέρα διαμονής.
Ποιοι το χρησιμοποιούν;
Από νεαρά ζευγάρια μέχρι οικογένειες με παιδιά και από φοιτητές μέχρι συνταξιούχοι, τα μέλη του Home Exchange είναι συνήθως άνθρωποι ανήσυχοι και ανοιχτοί, με όρεξη να γνωρίσουν την κάθε χώρα και τους κατοίκους της με το βλέμμα του ντόπιου.
Ελλάδα, ο πιο επιθυμητός προορισμός
Η ζήτηση για την Ελλάδα είναι τεράστια αν τη συγκρίνουμε με την προσφορά σπιτιών στην Ελλάδα. Σήμερα υπάρχουν 40 φορές περισσότεροι άνθρωποι από την κοινότητα του Home Exchange που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα σε σχέση με τα μέλη που έχουν σπίτια στην Ελλάδα. Σκοπός του Home Exchange.com/elείναι οι ελληνικές καταχωρήσεις να πολλαπλασιαστούν στα επόμενα χρόνια διότι η φιλοσοφία του ταιριάζει με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του Έλληνα, τουλάχιστον του Έλληνα που φημίζεται για τη φιλοξενία του.
Γιατί ταιριάζει στην Ελλάδα και στους Έλληνες;
Καθώς η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ιδιοκτησίας σπιτιών στον κόσμο, το Home Exchange απευθύνεται σε όλους αυτούς που διαθέτουν εξοχικό σπίτι και μέχρι σήμερα δεν το χρησιμοποιούσαν παρά για περιορισμένο χρονικό διάστημα μέσα στον χρόνο. Οι Έλληνες-μέλη του Home Exchange θα έχουν στο εξής τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν με ωφέλιμο αλλά και ασφαλή τρόπο την κατοικία τους. Οι ασφαλιστικές εταιρείες σε όλον τον κόσμο συνιστούν αυτόν τον τρόπο ταξιδιού αφού έτσι τα σπίτια δεν μένουν άδεια και γίνονται πιο δύσκολα στόχος κλοπής.
Οι ανταλλαγές δεν χρειάζεται να είναι παράλληλες. Έτσι τα μέλη έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν πολλαπλώς την συνδρομή τους καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου: Το καλοκαίρι, καθώς οι Έλληνες προτιμούν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, θα μπορούν να ταξιδέψουν στα νησιά ανταλλάσσοντας σπίτια με άλλα μέλη από την ελληνική κοινότητα. Και τον υπόλοιπο χρόνο, θα μπορούν να ταξιδέψουν οπουδήποτε στον κόσμο θέλουν, από την ίδια την Ελλάδα ως τη Νέα Υόρκη ή σε μία από τις 153 χώρες όπου το Home Exchange διαθέτει μέλη.
HomeExchange για σπουδές ή δουλειά
Διεθνώς το Home Exchange χρησιμοποιείται κυρίως για διακοπές και ταξίδια αναψυχής. Αλλά στην Ελλάδα μπορεί να δώσει λύση στους φοιτητές αλλά και σε όσους πλέον, εν μέσω της κρίσης, αναζητούν εργασία στο εξωτερικό. Οι Έλληνες φοιτητές, αλλά πλέον και εργαζόμενοι ή υποψήφιοι εργαζόμενοι ψάχνουν στέγη με πολύ υψηλό κόστος σε άλλες πόλεις της Ελλάδας ή στο εξωτερικό. Μπορούν να χρησιμοποιούν το Home Exchange για να ανταλλάξουν το σπίτι ή το εξοχικό τους με δωρεάν στέγη στην πόλη της Ελλάδας ή στη χώρα όπου πάνε να σπουδάσουν ή να δουλέψουν.
HomeExchange
Απαραίτητη τηλ. επικοινωνία για την εγγραφή σας στο 6944426015 (εκπρόσωπός στην Ελλάδα: Ιωάννα Παπαοικονόμου)
Groupon.gr
Δείτε το www.homeexchange.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: