ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20΄
ΧΡΟΝΟΣ ΒΡΑΣΜΟΥ: 40-50'
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ)
1/2 κιλό αµπελόφυλλα
450 - 500γρ. ρύζι (καρολίνα)
4 ξερά κρεµµύδια ψιλοκοµµένα
4 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
½ µατσάκι άνηθος, µαϊντανός και δυόσµος
χυµός από 2 λεµόνια
αλάτι, πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
1lt νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ’ ένα τηγάνι µε λάδι που καίει σοτάρουµε για λίγο τα ξερά και τα φρέσκα κρεµµύδια µαζί µε το ρύζι. Aλατοπιπερώνουµε και προσθέτουµε λίγο νερό (250 ml) και το χυµό λεµονιού, βράζοντας για 4-5΄. Τέλος, ρίχνουµε τα µυρωδικά, ανακατεύουµε και αφήνουµε για λίγο το µείγµα να κρυώσει. Απλώνουµε τα αµπελόφυλλα σ’ έναν πάγκο. Αν δεν είναι αρκετά µαλακά, τα ζεµατάµε για λίγο σε βραστό νερό.
Μ’ ένα κουτάλι της σούπας τοποθετούµε τη γέµιση στα ανοιχτά αµπελόφυλλα και τα τυλίγουµε προσεκτικά. Στη συνέχεια τα τοποθετούµε µέσα σε µια κατσαρόλα κολλητά το ένα µε το άλλο. Βράζουµε µε το υπόλοιπο νερό τα ντολµαδάκια για 40-50΄, τοποθετώντας πάνω από αυτά ένα πιάτο, για να µη διαλυθούν κατά το βράσιµο. Σερβίρουµε τα ντολµαδάκια µε δροσερό γιαούρτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸