Τώρα, χειρουργεία και το απόγευμα με στόχο τη μείωση των ασθενών που βρίσκονται στην αναμονή

Τη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων με στόχο τη μείωση των ασθενών που βρίσκονται στην αναμονή ανακοίνωσε χθες στη συνάντησή του με τους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης. Παράλληλα θεσμοθετεί ενιαία τηλεφωνική γραμμή για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα νοσοκομεία, ώστε οι πολίτες να παραπέμπονται όπου υπάρχει μικρότερη αναμονή.
Κατά τ' άλλα ζήτησε από τις διοικήσεις να έχουν ως κύριο μέλημά τους τη μείωση του χρόνου αναμονής των ασθενών και την καλύτερη εξυπηρέτησή τους σε συνδυασμό με τη διαφάνεια και τη μείωση των δαπανών.
Ο θεσμός των απογευματινών χειρουργείων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας. Την ανακοίνωση αυτή την υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη ανακούφιση οι διοικητές, καθώς θα συμβάλει τα μέγιστα στη μείωση της πολύμηνης λίστας αναμονής που υπάρχει σε όλα τα νοσοκομεία. Βέβαια, η εφαρμογή του προϋποθέτει την εξασφάλιση των απαιτούμενων προϋποθέσεων.pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸