Cocktail blog

Royal Enfield Pioneer concept;Ηλεκτροκίνητη και βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας

Ηλεκτροκίνητη και βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας τεχνολογικά και σχεδιαστκά είναι η πρόταση του σχεδιαστή Daniel Gunnarsson αναφορικά με το μέλλον της Royal Enfield.

Ο Σουηδός σχεδιαστής, που φαίνεται να τελείωσε πρόσφατα την εξάμηνη πρακτική του στην BMW Motorrad, θέλει να δει τη Royal Enfield να κάνει στροφή 180 μοιρών σε σχέση με τις κλασικές μοτοσικλέτες που παράγει σήμερα και να πρωτοστατήσει στο μέλλον τόσο στο σχεδιαστικό όσο και στο τεχνολογικό κομμάτι.

Το πρωτότυπο Pioneer, έκανε αρχικά την εμφάνισή του πέρσι και είναι μια μοτοσικλέτα που απευθύνεται σε αναβάτες που έχουν μικρή εμπειρία στους δύο τροχούς, ή σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τη μοτοσικλέτα και απλά θέλουν να νιώσουν πώς είναι να οδηγείς ένα δίκυκλο. Αυτό το λέμε γιατί το Pioneerχρησιμοποιεί γυροσκόπια για να κρατιέται όρθιο, όπως τα Segway (βοηθητικές «ρόδες» δηλαδή!). 

Το πιο εντυπωσιακό βέβαια χαρακτηριστικό της μοτοσικλέτας είναι ότι έχει χωριστεί κυριολεκτικά στα δύο, με το πάνω μέρος-τιμόνι, σέλα, μαρσπιέ και ρεζερβουάρ- να παίρνει κλίση ανεξάρτητα από το κάτω (ψαλίδια, ηλεκτρικό μοτέρ, μπαταρίες) με την βοήθεια επιπλέον ηλεκτρικών μοτέρ. Έτσι το Pioneer μπορεί να στρίψει χωρίς να φοβίζει τον αναβάτη του με τις κλίσεις που παίρνει. Το τιμόνι μοιάζει, επίσης, να είναι σταθερό πάνω στο «ρεζερβουάρ» κάτι που πιθανότατα σημαίνει ότι φέρει τεχνολογίες «αφής». Τα ηλεκτρικά μοτέρ έχουν τοποθετηθεί ως κέντρα στους τροχούς και είναι αυτά που τους «ενώνουν» με τα διπλά μονόμπρατσα ψαλίδα. 







Για τη θέση οδήγησης ο Gunnarsson φαίνεται να χρησιμοποίησε ως πρότυπο το Ducati Monster 620 του 2005, όπως θα δείτε και εσείς στις παραπάνω φωτογραφίες θέλοντας να δώσει μια επιθετική στάση στο σώμα του αναβάτη. Αλλα στοιχεία για το εντυπωσιακό πρωτότυπο του σουηδού σχεδιαστή, δεν έχουν γίνει γνωστά όπως επίσης και το αν χρησιμοποιεί όντως μπαταρίες ή κάποια άλλη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας (κυψέλες υδρογόνου) για τα ηλεκτρικά μοτέρ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αποτελεί «απλά» μια σχεδιαστική μελέτη που έχει καταφέρει να φύγει από τα χαρτιά και να φτάσει στο στάδιο του μοντέλου από πηλό υπό κλίμακα.mototriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: