Cocktail blog

ΜΚΟ;7,5 εκατομμύρια που δεν παρήγαγε κανένα έργο

Έπαιρνε πάνω από 5 χρόνια περίπου 7,5 εκατομμύρια ευρώ η κρατική Μη Κυβερνητική Οργάνωση Έργο Πολιτών, που είχε ως αποστολή της την καταγραφή εθελοντικών οργανώσεων, αλλά έξι χρόνια μετά τη λειτουργία της έκλεισε αφήνοντας πίσω της καμένη γη και χρέη. 
 
Την αποκάλυψη κάνει το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής που τονίζει ότι από τα 7,5 εκατομμύρια, τα 5 εκατομμύρια πήγαν για μισθοδοσία και αμοιβές σε συνεργάτες. 
Η ΜΚΟ Έργο Πολιτών είχε συσταθεί με την υπογραφή του τότε Πρωθυπουργού και Υπουργού Πολιτισμού Κώστα Καραμανλή και στόχο της είχε να αξιοποιήσει το κύμα εθελοντισμού που είχε προκύψει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. 
 
Χαρακτηριστική περίπτωση σπατάλης, το γεγονός ότι η οργάνωση στεγάζονταν σε 703 τετραγωνικά μέτρα με ενοίκιο 16.500 ευρώ το μήνα. 
 
Η Οργάνωση βρίσκονταν πρώτη στη λίστα για να βάλει λουκέτο, καθώς εντάσσονταν στους οργανισμούς που δεν παράγουν έργο. Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι από το 2005 έως και το 2010 η Οργάνωση συμμετείχε μόνο σε 45 εκδηλώσεις, από τις οποίες οι περισσότερες ήταν συνέδρια. 
 
Πρόεδρος της συγκεκριμένης οργάνωσης είχε οριστεί ο Στέλιος Συρμόγλου, ο οποίος ήταν δημοσιογράφος και καθηγητής Πανεπιστημίου. prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: