Cocktail blog

Οι σκύλοι με τα πιο δυνατά δαγκώματα

10 ) Σύμφωνα με τεστ που έχουνε γίνει ανάμεσα σε 10 φυλές  για το πιο δυνατό δάγκωμα σκύλου , οΒέλγος Μαλινουά (Malinois) βγαίνει τελευταίος με το πιο »ελαφρύ» δάγκωμα, ασκώντας με τα σαγόνια του δύναμη περίπου 88 κιλών.


9) Πρότελευταίος έρχεται ο Ολλανδικός Ποιμενικός (dutch shepherd) με δάγκωμα που μετρά 104 κιλά.

8) Όγδοος έρχεται το Αμερικάνικο Πίτμπουλ Τεριέ (American Pitbull Terrier)  με δάγκωμα μόλις 106 κιλών 

7) Στην έβδομη θέση βρίσκεται o Γερμανικός ποιμενικός (German shepherd) με δάγκωμα 108 κιλών.

6) Το Αμερικάνικο μπουλντογκ (American bulldog) κατατάσεται στην έκτη θέση με δάγκωμα 138 κιλών και τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ αν το χέρι σας πέσει σαυτον και στους επομενους της λίστας 

5) Ο Άγριος Αφρικανός (african wild) έχει δάγκωμα που ξεπερνάει τα 144 κιλά

4) Τα δαγκώματα των  ρόντβάιλερ (rodvailer)  αγγίζουν σχεδόν τα 150 κιλά (!) και έρχονται πέμπτα στη θέση της λίστας

3) Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο μεγαλόσωμος άγριος λύκος (large aggressive wolf) με δάγκωμα 185 κιλών

2) Δεύτερο έρχεται το Μαστίφ (mastiff) με δάγκωμα 252 κιλών

1) Και την πρώτη θέση δικαίως παίρνει ο Τούρκος Κάνγκαλ (kangal) με δάγκωμα που ξεπερνάει τα 339 κιλα!

Σε επιστημονικές έρευνες σχετικά με το δάγκωμα σκύλων, αποδεικνύεται πως η δύναμη του δαγκώματος επηρεάζεται απο το ύψος του ζώου, από το κατά πόσο σταθερός παραμένει ο στόχος  κατά τη διάρκεια του δαγκώματος αλλά και απο ποιά απόσταση ξεκίνησε την επίθεση  για να φτάσει το στόχο του ο σκύλος. Το βάρος και το ύψος του σκύλου που δαγκώνει σε συνάρτηση με το μέγεθος της μασέλας του, τον αριθμό των δοντιών του αλλά και το πόσο ευλύγιστος είναι , είναι στοιχεία που επίσης πρέπει να ληφθούν υπόψιν.
Πρ’όλα αυτά είναι αποδεδειγμένο πως όσο πιο φαρδιά είναι τα σαγόνια , τόσο πιο μεγάλη δύναμη μπορεί να ασκηθεί στο θύμα και συνεπώς το δάγκωμα σκύλου γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνο . Για παράδειγμα το Ροντβάιλερ μπορεί να ασκήσει πολύ περισσότερη δύναμη απο το Ντόπερμαν χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως το δεύτερο υστερή σε αποτελεσματικότητα ως σκύλος – φύλακας.
Αφήστε τις κακές γλώσσες να λένε πως το  δυνατότερο δάγκωμα σκύλου το έχει  Πίτμπουλ  . Η αλήθεια είναι ότι έχει επικίνδυνο και δυνατό σκύλου γιατί είναι επίμονος σκύλος και γιατί αυτή η φυλή δημιουργήθηκε για να μάχεται.
Όμως προτιμήστε να πέσετε θύμα του Pitbull απ’το να βρεθήτε στα φονικά δόντια του Μαστίφ ή του Τούρκου Κάνγκαλ.e-dog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: