Cocktail blog

Κάντε τα Windows διαφανή

 Το εργαλείο AGTweaker συνεργάζεται με το Aero Glass για Windows 8.Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι χρήστες του νέου λειτουργικού συστήματος της Microsoft που θεωρούν ότι η μινιμαλιστική εμφάνιση των παραθύρων στα Windows 8 αποτελεί ένα βήμα προς τα πίσω, καθώς νοσταλγούν τον τρόπο με τον οποίο εφαρμοζόταν η διαφάνεια στα παράθυρα των Windows 7 με το Aero Effect.

Μια λύση για να επαναφέρετε τη διαφάνεια στα Windows 8 δίνει το tweak Aero Glass for Win8 [δωρεάν] το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα προγράμματα για την επίτευξη αυτού του σκοπού.Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι δεν διαθέτει γραφικό περιβάλλον χρήσης για τη ρύθμιση της διαφάνειας ή του φαινομένου της θόλωσης, επομένως εδώ είναι που έρχεται η χρησιμότητα του εργαλείου AGTweaker, το οποίο λειτουργεί υποστηρικτικά και σας επιτρέπει να επιτύχετε το οπτικό αποτέλεσμα του Aero που είχατε στα Windows 7 .
Εφαρμογή διαφάνειας
Δημιουργήστε έναν φάκελο με όνομα DWM στον δίσκο όπου είναι εγκατεστημένο το λειτουργικό σας σύστημα. Κατεβάστε το Aero Glass και αποσυμπιέστε τα περιεχόμενά του σε αυτόν τον φάκελο. Τρέξτε το DWMLoader.exe και αγνοήστε το προειδοποιητικό μήνυμα. Η γραμμή εντολών θα εμφανιστεί και τα παράθυρά σας θα αποκτήσουν διαφάνεια. Κανονικά, θα έπρεπε να κρατήσετε το παράθυρο εντολών ανοιχτό, αλλά εδώ έρχεται το AGTweaker.

Ρύθμιση με το AGTweaker
Το AGTweaker δεν απαιτεί εγκατάσταση. Το μόνο που κάνετε είναι να το κατεβάσετε και να το τρέξετε στον Windows 8 υπολογιστή σας. Την πρώτη φορά που θα εκτελέσετε το πρόγραμμα, θα κληθείτε να ρυθμίσετε τα επίπεδα της διαφάνειας και θόλωσης των παραθύρων.
Η πλέον σημαντική ρύθμιση είναι να επιλέξετε να ξεκινά το Aero Glass με την έναρξη των Windows, έτσι ώστε να μην είναι ανάγκη να το ξεκινάτε κάθε φορά .

Μπορείτε, εάν το επιθυμείτε, να κάνετε εντελώς διαφανή τα παράθυρα των Windows, μετακινώντας τα επίπεδα Blur στο 0 [εικ.2]. Η επιλογή είναι δική σας.

Εκείνο που θα πρέπει, ωστόσο, να γνωρίζετε είναι ότι το AGTweaker δεν λειτουργεί χωρίς το Aero Glass for Win8, ενώ υποστηρίζεται τόσο από υπολογιστές με Windows 8 στα 32 όσο και στα 64 bit.e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: