Σούπα με πράσο και αρωματικά βότανα
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20’
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ: 15’
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 - 6 ΑΤΟΜΑ)
2 μεγάλα πράσα
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 πατάτα, κομμένη στα 6
1 κ. σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
λίγος άνηθος, ψιλοκομμένος
λίγη μαντζουράνα, ψιλοκομμένη
1 lt ζωμός λαχανικών
αλάτι, πιπέρι λευκό
½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
λίγο ελαιόλαδο
1/4 φλ. φυτική κρέμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα πράσα και την πατάτα. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί, αφήνοντας για λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ του. Συμπληρώνουμε το ζωμό και βράζουμε για 20’ περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μυρωδικά. Προσθέτουμε την κρέμα, βράζουμε για 2’ και αποσύρουμε από τη φωτιά. Περνάμε τη σούπα από ένα multi, διορθώνοντας το αλατοπίπερο και σερβίρουμε προσθέτοντας έξτρα μυρωδικά στο τέλος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου