Cocktail blog

Γυαλιά που κρύβουν τα συναισθήματά σας

Θέλετε να κρύβετε τα πραγματικά σας συναισθήματα αλλά σας «προδίδουν» τα μάτια σας; Θέλετε να κοιμάστε στην τάξη και οι καθηγητές να νομίζουν ότι το μάτι σας είναι γαρίδα; Τα AgencyGlass έχουν τη λύση για εσάς και για όσους επιθυμούν να «παραπλανούν» τους γύρω τους, χρησιμοποιώντας τα μάτια της ψυχής τους... ή καλύτερα τα νέα γυαλιά, που ήδη έχουν τραβήξει την προσοχή των καταναλωτών από τα επίσης έξυπνα γυαλιά της Google.Ιάπωνες επιστήμονες δημιούργησαν τη νέα συσκευή, που ουσιαστικά είναι γυαλιά- υπολογιστές και «συνθέτει» κινούμενες εικόνες οι οποίες «αντικαθιστούν» τα πραγματικά μάτια του χρήστη. Δεν χρησιμεύουν μόνο στους... νυσταγμένους -η παραπλάνηση μπορεί να πάρει διάφορες μορφές. Για παράδειγμα, ο χρήστης μπορεί να είναι θυμωμένος, αλλά τα τεχνητά μάτια του που δημιουργούν τα γυαλιά,
δείχνουν τα ακριβώς αντίθετα θετικά συναισθήματα -ή το αντίστροφο. «Η αναπτυγμένη κοινωνία μας ζητά εργαζομένους με καλή κοινωνική συμπεριφορά», λέει ο δημιουργός των γυαλιών Χιροτάκα Οσάβα, υποστηρίζοντας ότι τα AgencyGlass θα «σώσουν» τους επαγγελματίες που έρχονται καθημερινά σε επαφή με πολλούς ανθρώπους, και ιδανικά θα ήθελαν να «κρύβουν τις αυθόρμητες αντιδράσεις τους», όπως για παράδειγμα γιατροί, νοσοκόμες που αντιμετωπίζουν δύσκολα περιστατικά, αλλά και σερβιτόροι που αντιμετωπίζουν δύσκολους πελάτες. Με ειδικό λογισμικό αναγνώρισης προσώπων και έξυπνους αισθητήρες, τα γυαλιά ανταποκρίνονται στα ερεθίσματα προβάλλοντας στους φακούς τους δύο μάτια που κοιτάζουν προς τα πάνω, ανοιγοκλείνουν όπως τα κανονικά μάτια.
Ο Οσάβα και η ομάδα του υποστηρίζουν ότι το μοναδικό μειονέκτημα των γυαλιών είναι η άκομψη εξωτερική τους εμφάνιση και δηλώνουν ότι σχεδιάζουν να διευρύνουν την έρευνά τους για να δημιουργήσουν και παραπλανητικά χαμόγελα. Μήπως όμως έτσι, με μάτια που δείχνουν ότι νοιάζονται και χείλη που δείχνουν ότι χαμογελάνε, δημιουργούν ανθρώπους που δείχνουν ότι ζουν;(ΠΗΓΕΣ: BBC, ΑΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: