Αποζημίωση $120 εκατ. από τη Samsung στην Apple

Άλλη μία σελίδα γράφτηκε στον πόλεμο πατεντών ανάμεσα στην Apple και τη Samsung. Δικαστήριο των ΗΠΑ υποχρεώνει την τελευταία να καταβάλλει στην πρώτη αποζημίωση 119,6 εκατ. δολαρίων για παραβίαση δύο ευρεσιτεχνιών.

Η Apple ζητούσε αποζημίωση 2 δισ. δολαρίων, κατηγορώντας τη Samsung για παραβίαση πατεντών όσον αφορά χαρακτηριστικά smartphones.


Ωστόσο, εν μέρει η δικαστική μάχη της «γύρισε μπούμερανγκ», καθώς το δικαστήριο αποφάσισε ότι και ο αμερικανικός κολοσσός παραβίασε πατέντες της κορεατικής ανταγωνίστριας, επιβάλλοντάς της καταβολή αποζημίωσης 158.000 δολαρίων.

Η Apple κατηγορούσε τη Samsung για παραβίαση πέντε πατεντών της, σχετικά με λειτουργίες όπως το γνωστό και καθιερωμένο «slide to unlock» στις συσκευές της, ζητώντας 2,2 δισ.

Η Samsung αρνιόταν τις κατηγορίες και ζητούσε 6 εκατ. δολάρια, υποστηρίζοντας ότι η αμερικανική εταιρία είχε παραβιάσει δύο ευρεσιτεχνίες της για smartphones, όσον αφορά στην χρήση της κάμερας και τη μετάδοση βίντεο.

«Αν και αυτή η ετυμηγορία είναι αρκετά υψηλή βάσει των κανονικών στάνταρ, είναι δύσκολο να δει κανείς αυτό το αποτέλεσμα ως μια μεγάλη νίκη για την Apple» επεσήμανε ο Μπράιαν Λαβ, καθηγητής νομικής του Santa Clara University. «Το ποσό είναι κάτω από το 10% αυτού που είχε ζητήσει η Apple και πιθανότατα δεν ξεπερνά κατά πολύ τα δικαστικά έξοδα της Apple για αυτή την υπόθεση».

Οι δύο εταιρείες, που είναι οι κορυφαίες κατασκευάστριες smatphones στον κόσμο, μάχονται εδώ και χρόνια έναν νομικό «πόλεμο» σε αρκετές χώρες. Αναλυτές του κλάδου θεωρούν την αντιπαράθεση αυτή ως μία προσπάθεια της Apple να περιορίσει την ανάπτυξη και εξάπλωση των τηλεφώνων που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα της Google, Android. Η Samsung είναι ο μεγαλύτερος «υπέρμαχος» του Android.

Σε σχόλιό της σχετικά με την ετυμηγορία, η Apple αναφέρει ότι «η Samsung εσκεμμένα έκλεψε τις ιδέες μας και αντέγραψε τα προϊόντα μας».palo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸