Cocktail blog

Οι 61 παραλίες τις Αθωνικής Χερσονήσου

Η χερσόνησος του Άθω, τo τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, είναι παγκοσμίως γνωστή, καθώς φιλοξενεί το Άγιο Όρος, κέντρο του Ορθόδοξου Χριστιανικού Μοναχισμού με 20 ιερές Μονές και άλλα ιδρύματα, χαρακτηρισμένο από το 1988 ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Εκείνο που είναι ίσως λιγότερο γνωστό, είναι ότι το τμήμα της Χερσονήσου που δεν περιλαμβάνεται στην Αθωνική Πολιτεία αποτελεί έναν πανέμορφο προορισμό για τις θερινές σας διακοπές! Αποτελείται από τριακόσια χιλιόμετρα ακτογραμμής, με αμέτρητες ακρογιαλιές και παραλίες με γαλάζιες σημαίες, εξωτικά νερά και χρυσαφένια άμμο, κόλπους, νησάκια- όπως η Αμμουλιανή-, κρυστάλλινα νερά, χρυσούς κάμπους και κατάφυτα βουνά.
Με θέα το μεσογειακό αιγαιοπελαγίτικο τοπίο και τρεις περιοχές προστατευμένες από την Ευρωπαϊκή Συνθήκη Natura 2000, να περικλείουν τις χρυσές και λευκές παραλίες της, η προ του Άθω περιοχή της Χαλκιδικής αποτελεί σημείο αναφοράς των τουριστών. Ούτε μια, ούτε δυο αλλά 61 παραλίες σας υποδέχονται και υπόσχονται να σας μεταφέρουν στον εξωτικό παράδεισο επί της γης. Εσείς ποια θα διαλέξετε;
Ονειρεύεστε διακοπές κοντά στη φύση σε κάποιο camping να ξυπνάτε το πρωί και σε απόσταση αναπνοής από τη σκηνή σας να βουτάτε σε παραδεισένια νερά; Οι παραλίες Ζέπκο, Βασιλίτσι, Διαβόρβορο, Μαρμάρι, Λιμενοβραχίονας, Camping Ιερισσός, Camping Αλυκές και Μεγάλη Άμμος θα σας χαρίσουν μοναδικές στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης από την κουραστική ζωή της πόλης.
Κολυμπήστε στα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά των παραλιών Αρσανά και Χιλιαδού (με βότσαλα), Κακούδια, Μουσιού, Τρατοβολή, Φάκα, Καστρί και Κουρί (με αμμουδιά) ενώ απολαύστε τις βουτιές σας με θέα καταπράσινα πευκόφυτα τοπία, στις παραλίες Συκιά, Κεφαλάς, Νέα Ρόδα – Μεταλλείο.Εάν κάνετε διακοπές με την οικογένειά σας ή θέλετε να απολαμβάνετε το μπάνιο σας σε οργανωμένες παραλίες με πεντακάθαρα νερά και με ανέσεις όπως ξαπλώστρες, αποδυτήρια, ντουζ, bar, εστιατόρια, οι παραλίες Χρυσή Ακτή, Βίνα, Γουργουρού, Στρατώνι, Ιερισσός, Νέα Ρόδα, Μεγάλη Άμμος, Άγιος Γεώργιος, Αλυκές, Ξηροποτάμι, Δεβελίκι και Πύργος θα σας μαγέψουν.
Σκίστε τα κύματα κάνοντας surfing στις παραλίες Kozi, Copa Cabbana και Eagles Palace Resort & Spa ενώ για καταδύσεις σε πεντακάθαρα νερά και έναν πλούσιο υποβρύχιο κόσμο οι παραλίες Πόρτο, EaglesPalaceResort & Spa και Φάκα θα σας αποζημιώσουν.Η θέα από τις παραλίες Πρώτη Αμμουδιά, Eagles Palace Resort & Spa, Theoxenia, Alexandros Palace Hotels & Suite, Λιμάνι Αμμουλιανής και Janis Αμμουλιανής θα σας κόψει την ανάσα. Οι παραλίες ΛιμάνιΝέας Ρόδας, Κομίτσα – Camping, Κομίτσα – Κτήμα Χαντζή, Δρένια, Φέτη, Πέννα, Άρτεμη και Γιαλάκιαθα σας προσφέρουν αναζωογόνηση με τα δροσερά νερά τους.
Οι παραλίες ΚάμποςΠεταλίδιΤηγάνι (Αμμουλιανή), Καραγάτσι (Αμμουλιανή), ΚομίτσαΚλεισούρι,Καρβουνόσκαλα και Ζούγκλα θα σας μαγέψουν με την λευκή άμμο και τα κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά τους.mountathosarea.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: