Cocktail blog

Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος εγκαινιάζει δορυφόρους παρακολούθησης των καιρικών συνθηκών

Η πρώτη σειρά των δορυφόρων της γης παρακολούθησης ξεκίνησε πάνω σε ένα πύραυλο Soyuz από την Γαλλική Γουιάνα, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος.Το  Sentinel-1Α έχει ξεκινήσει σε ύψος 700 χιλιομέτρων πάνω από τη γη, σε τροχιά γύρω μέσω δύο πόλων. 
"Δεν υπάρχει σχέδιο παρατήρησης της Γης τόσο μεγάλο όσο αυτό," ο καθηγητής Anne Glover, επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέφερε σε ρεπορτάζ του BBC. «Θα δώσει στους Ευρωπαίους επιστήμονες και τους Ευρωπαίους πολίτες τη δυνατότητα να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει στον πλανήτη μας - από τους πόλους, στους ωκεανούς και στη γη." 

Το ραντάρ του Sentinel-1A μας επιτρέπει να παρατηρήσουμε τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες. Η απεικόνιση του ραντάρ παρακολουθεί επίσης και τις κινήσεις της γης για να εντοπίσει τα κέντρα σεισμού και ρήγματα. Ο δορυφόρος θα μεταφέρει επίσης δεδομένα καθώς περνά πάνω από σταθμούς συστημάτων πληροφορικής της Ευρώπης στη γη. 
<object class="BLOG_video_class" contentid="e4ef14ae400799bd" height="366" id="BLOG_video-e4ef14ae400799bd" width="520"></object>

Δεν υπάρχουν σχόλια: