Cocktail blog

Sony - Κασέτα χωρητικότητας 185TB

Από το... χρονοντούλαπο της ιστορίας βγάζει η Sony τις κασέτες, παρουσιάζοντας ένα tape το οποίο μπορεί να αποθηκεύσει 148GB δεδομένων ανά τετραγωνική ίντσα, με το σύνολο της χωρητικότητάς του να φτάνει τα 185 terabytes.

Η Sony αξιοποίησε μια τεχνική που ονομάζεται «sputter deposition», αναπτύσσοντας ένα μαλακό μαγνητικό υπόστρωμα με ομαλή επιφάνεια, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός στρώματος με μαγνητικά νανοσωματίδια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, σεδομένα που χωρούν σε 3 Blu-ray να μπορούν να αποθηκευτούν σε. μία τετραγωνική ίντσα χωρητικότητας του νέου μαγνητικού μέσου. Η Sony θεωρείται ότι θα επιδιώξει την εμπορική εκμετάλλευση του νέου υλικού και την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνικής, ωστόσο δεν είναι γνωστό αν και πότε θα συμβεί κάτι τέτοιο.
Στην ανακοίνωσή της η εταιρία επισημαίνει ότι: «Αυτό επέτρεψε στη Sony να αναπτύξει με επιτυχία μαγνητική τεχνολογία που επιτυγχάνει τη μεγαλύτερη πυκνότητα καταγραφής ανά περιοχή στον κόσμο για μέσα αποθήκευσης με ταινία, τη τάξης των 148 gigabytes ανά τετραγωνική ίντσα. Αυτή η πυκνότητα επιφάνειας αντιστοιχεί σε 74 φορές τη δυνατότητα των σημερινών συμβατικών επικαλυμμένων μέσων μαγνητικής ταινίας, και καθιστούν  δυνατή την αποθήκευση πάνω από 185 terabytes δεδομένων ανά κασέτα».
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Sony δεν θα διαθέσει άμεσα την νέα τεχνολογία στο καταναλωτικό κοινό.sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: