Cocktail blog

Πως υπολογιζουμε το υψος του παιδιου οταν μεγαλωσει

Δεδομένα:
Ύψος πατέρα: 1.83 εκ. (ψηλή η αγάπη)
Ύψος μητέρας: 1.53 εκ. (κόψτε τις ειρωνείες)
Ύψος κόρης Α όταν ήταν δύο χρονών: 80 εκ.
Ύψος κόρης Β όταν ήταν δύο χρονών 90 εκ.
Προβλεπόμενο ύψος κόρης Α: 1.60 εκ. (ουάο θα είναι ψηλή)
Προβλεπόμενο ύψος κόρης Β: 1.80 (Oh my god δεν θα φτάνω να της χτενίζω τα μαλλιά της).

Πρόβλημα: Η παιδίατρος ισχυρίζεται ότι πρέπει να πάρουμε την κόρη Α να τη δει ενδοκρινολόγος να την εξετάσει γιατί θεωρεί ότι είναι κοντή. Ότι είναι κοντοστουπάκι είναι. Είναι το πιο χαμηλό μωρό στην τάξη της, σε αντίθεση με την αδερφή της που είναι το πιο ψηλό. Πολύ πάρτι έκαναν τα γονίδια μέσα στην οικογένεια.

Αντιμετωπίση: Το θέμα, λύνεται με χορήγηση αυξητικών ορμονών. Η ανθρώπινη αυξητική ορμόνη είναι προϊόν του εγκεφάλου και βοηθά το σώμα να ελέγχει την χρήση των πρωτεϊνών και υδατανθράκων στην διαδικασία της ανάπτυξης. Από ό,τι φαίνεται υπάρχει και χημική αυξητική ορμόνη, όπου μετά τη χορήγησή της βοηθά τα παιδιά να πάρουν ύψος.

Δίλλημα: Δίλλημα στην ουσία δεν υπάρχει. 1.60 είναι πολύ ικανοποιητικό ύψος και όταν λείπει η αδερφή της θα είναι η ψηλή στην ευρύτερη οικογένεια. Τα πρωτεία τα έχει η νονά της με 1.58 και έβρισκε τον μπελά της γιατί η γιαγιά την τάραζε «έλα εσύ που είσαι η ψηλή δώσε μου το ποτήρι, κατέβασε την κούπα, φύλαξε τα φλιτζάνια».

Η παιδίατρος λέει ότι ανησυχεί. Εγώ πάλι δεν ανησυχώ. Αντίθετα, με ανησυχούν οι παρενέργειες μιας ενδεχόμενης θεραπείας. Όπως το ότι θα τρέχω το παιδί για αναλύσεις, θεραπείες, εξετάσεις για ποιο λόγο; Για να κερδίσει μερικά εκατοστά; Και αν πάλι στο 1.60 καταλήξει;

Άλλο ένα δεδομένο: Με το ύψος μου ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Ακόμη και όταν με αποκαλούσαν κοντοστούπα, δεν έλαβα κανένα υπόψη. Άσε που το θέμα είχε τα πλεονεκτήματά του, τρυπώνω εύκολα, τα ποτήρια του κρασιού τα βάζει ο Μοτορτζής στο ντουλάπι, με χωρούν οι θέσεις στο αεροπλάνο, μπορώ να κοιμηθώ στην ξαπλώστρα στην παραλία και να είμαι άνετα.

Ερωτηματικό: Γιατί το σκέφτομαι και το ξανασκέφτομαι το θέμα; Κανονικά θα έπρεπε να πω της παιδίατρου, ότι δεν ενδιαφέρομαι. Αλλά πήρα το τηλέφωνο της ενδοκρινολόγου και όμως δεν ανησυχώ για το ύψος του παιδιού μου.

Απορία: Σας έτυχε κάτι παρόμοιο; Έχετε κοινές εμπειρίες να μου πείτε τη γνώμη σας; Ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει;mana-mia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: