Cocktail blog

Η πρώτη δοκιμαστική έκδοση των Windows 9 θα είναι διαθέσιμη στις 30 Σεπτεμβρίου

Windows 9: Screenshots και Video από πρώιμη έκδοση
πριν 21 ώρεςΝαταλία ΠαπαδημητρίουComputers, Software, TabletsΠροσθήκη σχολίου 5
Αν οι φήμες είναι σωστές η πρώτη δοκιμαστική έκδοση των Windows 9 θα είναι διαθέσιμη στις 30 Σεπτεμβρίου και ενώ οι περισσότεροι περιμένουμε εκείνη την ημερομηνία για να δούμε το μέλλον του γνωστού λειτουργικού διέρρευσαν μερικές φωτογραφίες από γερμανικά site τα οποία αποτελούν screenshots του λειτουργικού που είναι διαθέσιμο για
developers.Αρχικά βλέπουμε το Start panel που επιβεβαιώνει τις μέχρι τώρα φήμες για ένα νέο Metro UI ενσωματωμένο στο τροποποιημένο Μενού Έναρξης, παραπλήσιο με αυτό που ξέραμε και αγαπούσαμε μέχρι τα Windows 7, το οποίο, όμως, έχει αλλαγμένα εικονίδια. Ένας μεγεθυντικός φακός παρατηρείτε δίπλα στο μενού έναρξης που λογικά θα χρησιμοποιείται για εύκολη αναζήτηση στον υπολογιστή.

Επίσης, σύμφωνα με τις φωτογραφίες, επιβεβαιώνεται και η φήμη που ήθελε την Microsoft, επιτέλους, να βάζει εικονικές επιφάνειες εργασίας στο επερχόμενο λειτουργικό. Εύκολα παρατηρούμε ότι το νέο λογισμικό επιλέγει σκούρο μοβ ως background σε πολλά στοιχεία όπως στις ρυθμίσεις, καθώς και αρκετές αλλαγές στα εικονίδια όπως αυτό για τις ειδοποιήσεις ή για την επιφάνεια εργασίας.

Το κέντρο ειδοποιήσεων φαίνεται να έχει αλλάξει θέση, σχέδιο αλλά και να έχει διαφοροποιήσεις στο «εσωτερικό» του. Ταυτόχρονα, στην εικόνα όπου το market βρίσκεται σε παράθυρο πάνω αριστερά υπάρχουν τρεις τελείες, οι οποίες λογικά οδηγούν σε ένα νέο μενού που δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι θα περιλαμβάνει.

Από το βίντεο που διέρρευσε υποδηλώνεται ότι θα υπάρχει η δυνατότητα, για όποιον επιθυμεί, αντί για μενού έναρξης να έχει το Metro UI που υπάρχει μέχρι τώρα στα Windows 8. Τέλος, δεν φαίνεται πουθενά το charm bar των Windows 8 πράγμα το οποίο ίσως να επιβεβαιώνει τις φήμες για κατάργηση του.

Βέβαια, όλα τα παραπάνω είναι από μια αρκετά αρχική έκδοση του λειτουργικού και αφορούν τις εικόνες και το video που διέρρευσαν, οπότε μέχρι την τελική έκδοση υπάρχει πιθανότητα να δούμε ορισμένα πράγματα να έχουν αλλάξει.

Δείτε παρακάτω το video

Δεν υπάρχουν σχόλια: