Cocktail blog

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΕ 6 ΒΗΜΑΤΑ

Όποια και αν είναι η εποχή, η καλή επιδερμίδα είναι το θεμέλιο της αυτοπεποίθησης όσον αφορά στην ομορφιά. Μπορεί να είναι πιο δύσκολο να έχετε καλή επιδερμίδα κατά τους κρύους μήνες, αλλά μπορείτε και πάλι να δείχνετε και να αισθάνεστε άψογοι, χάρη σε αυτές τις 6 συμβουλές, διώχνοντάς αυτά που μας ταλαιπωρούν τον χειμώνα ...


Κατά τη χειμερινή περίοδο, υπάρχει λιγότερη υγρασία στον αέρα και η εσωτερική θέρμανση μπορεί να αφυδατώσει την επιδερμίδα, γι' αυτό είναι σημαντικό να αντιμετωπιστούν αυτές οι αλλαγές, μέσω της χειμερινής αγωγής περιποίησης της επιδερμίδας, ώστε να διατηρήσουμε την επιδερμίδα μας φωτεινή.

skin
1ος κανόνας φροντίδας της επιδερμίδας τον χειμώνα: Μείνετε ενυδατωμένοι

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, πίνετε αυτόματα περισσότερα υγρά. Μη μειώσετε την κατανάλωση νερού μόνο και μόνο επειδή έξω πέφτει η θερμοκρασία! Μπορεί να μην επιθυμείτε ένα ποτήρι παγωμένο νερό, όπως θα κάνατε το καλοκαίρι, αλλά το νερό σε θερμοκρασία δωματίου ή ένα δροσιστικό φλιτζάνι ζεστό τσάι θα σας κρατήσει ενυδατωμένους.

2ος κανόνας φροντίδας της επιδερμίδας τον χειμώνα: Περιποιηθείτε τα χείλη σας

Τα σκασμένα χείλη το χειμώνα σας χαλούν τη διάθεση; Μπορεί να είναι επώδυνο όταν τα εκθέτετε σε ακραίες κρύες θερμοκρασίες και να είναι πιο δύσκολο για οποιαδήποτε καλλυντικά προϊόντα να παραμείνουν στη θέση τους και να δείχνετε όμορφες! Προστατέψτε τα χείλη σας με ένα ενυδατικό balm που περιέχει SPF.

3ος κανόνας φροντίδας της επιδερμίδας τον χειμώνα: Φορέστε αντηλιακό

Οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες δε συνεπάγονται καθόλου ακτίνες UV, οπότε μην ξεχάσετε το SPF μόνο και μόνο επειδή είναι χειμώνας. Εάν χρειάζεστε επιπλέον ενυδάτωση, δοκιμάστε ενυδατικά αντηλιακά ή φορέστε αντηλιακό πάνω από την ενυδατική κρέμα σας.

4ος κανόνας φροντίδας της επιδερμίδας τον χειμώνα: Μην ξεχνάτε τα χέρια σας

Ακριβώς όπως τα χείλη σας, η επιδερμίδα των χεριών σας είναι λεπτή και ευαίσθητη, και μπορεί να είναι επιρρεπής σε σκασίματα στο κρύο. Χρησιμοποιήστε κρέμα χεριών για να κρατήσετε τα χέρια σας ενυδατωμένα, και επαναλάβετε καθ’ όλη τη διάρκεια των κρύων ημερών. Για διευκόλυνση, έχετε μαζί σας κρέμα χεριών σε  μέγεθος ταξιδίου, ή έχετε μία στο γραφείο, στο αυτοκίνητο, και στην τσάντα σας. Και μην ξεχνάτε τα γάντια. Όταν βγαίνετε έξω, τα γάντια όχι μόνο θα κρατήσουν τα χέρια σας ζεστά, αλλά θα προστατεύσουν επίσης την επιδερμίδα των χεριών σας από τις κρύες θερμοκρασίες!

5ος κανόνας φροντίδας της επιδερμίδας τον χειμώνα: Επιλέξτε έξυπνα τα καλλυντικά σας

Έχετε ποτέ παρατηρήσει πώς το foundation ή το ρουζ δεν απλώνονται καλά κατά τη διάρκεια του χειμώνα; Αυτό συμβαίνει γιατί η επιδερμίδα έχει την τάση να είναι πιο ξηρή, με αποτέλεσμα το ξεφλούδισμα και την ξηροδερμία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η χρήση ενός primer θα βοηθήσει τα καλλυντικά να απλωθούν πιο ομοιόμορφα και κάποια ενυδατική κρέμα με χρώμα θα ενυδατώσει και θα παρέχει κάλυψη χωρίς να στεγνώσει την επιδερμίδα σας. Όταν επιλέγετε καλλυντικά τον χειμώνα, αναζητήστε ενυδατικές συνθέσεις (π.χ κρεμώδη ρουζ και υγρά foundation).

6ος κανόνας φροντίδας της επιδερμίδας τον χειμώνα: Σκεφτείτε να αλλάζετε προϊόντα ανάλογα με την εποχή

Οι ανάγκες περιποίησης της επιδερμίδας σας μπορεί να αλλάξουν δραστικά μεταξύ των εποχών, ειδικά αν ζείτε σε περιοχή με ακραίες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας (ή ανάμεσα στην εξωτερική και την εσωτερική θερμοκρασία του αέρα λόγω της κεντρικής θέρμανσης). Μόνο εσείς γνωρίζετε τι είναι καλό για την επιδερμίδα σας. Για παράδειγμα, εάν η επιδερμίδα σας είναι πιο ξηρή τον χειμώνα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ενυδατικές συνθέσεις σε όλα, από τα προϊόντα καθαρισμού μέχρι τα καλλυντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: