Cocktail blog

Διαχείριση συσκευής Android

Διαχείριση συσκευής Android
Αν χάσετε τη συσκευή Android που σχετίζεται με το Λογαριασμό σας Google, η Διαχείριση συσκευής Android μπορεί να σας διευκολύνει να την εντοπίσετε, να την κλειδώσετε και να διαγράψετε τα δεδομένα της.
Αν πιστεύετε ότι η συσκευή σας έχει κλαπεί, επικοινωνήστε με τις αρμόδιες αρχές. Μην επιχειρήσετε να ανακτήσετε τη συσκευή σας εσείς οι ίδιοι.

Ενεργοποιήστε τη Διαχείριση συσκευής Android
Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τη Διαχείριση συσκευής Android, θα πρέπει να την ενεργοποιήσετε στη συσκευή σας και να συσχετίσετε τη συσκευή σας με το Λογαριασμό σας Google. Εάν περισσότερα από ένα άτομα χρησιμοποιούν ένα tablet, μόνο ο κάτοχος του tablet μπορεί να ενεργοποιήσει τη Διαχείριση συσκευής Android.
Για να ενεργοποιήσετε τη Διαχείριση συσκευής Android στη συσκευή σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Aνοίξτε τις Ρυθμίσεις Google  από το μενού εφαρμογών της συσκευής σας.
Αγγίξτε την επιλογή Διαχείριση συσκευής Android.
Έχετε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε τις παρακάτω επιλογές της Διαχείρισης συσκευής Android:
Απομακρυσμένος εντοπισμός αυτής της συσκευής. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Διαχείριση συσκευής Android για να εμφανίσετε την τοποθεσία της συσκευής σας. Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο στοιχείο "Απομακρυσμένος εντοπισμός αυτής της συσκευής" για να επιτρέψετε στη Διαχείριση συσκευής Android να εμφανίσει την τοποθεσία της συσκευής σας στη Διαχείριση συσκευής Android.
Για τις συσκευές με έκδοση λογισμικού 4.1 και μεταγενέστερη: Θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένη επίσης η πρόσβαση σε τοποθεσία. Για να την ενεργοποιήσετε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις Google > Τοποθεσία και ρυθμίστε το διακόπτη δίπλα στην "Τοποθεσία" σε Ενεργό. Όταν εμφανιστεί το πλαίσιο διαλόγου, διαβάστε το κείμενο και αγγίξτε την επιλογή Συμφωνώ για να ενεργοποιήσετε την πρόσβαση στην τοποθεσία.
Να επιτρέπεται το απομακρυσμένο κλείδωμα και η επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Διαχείριση συσκευής Android για το απομακρυσμένο κλείδωμα της συσκευής σας, τη διαγραφή όλων των δεδομένων ή την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης για το κλείδωμα οθόνης. Αγγίξτε το πλαίσιο δίπλα στο στοιχείο "Να επιτρέπεται το απομακρυσμένο κλείδωμα και η επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων". Μόλις εμφανιστεί η οθόνη "Ενεργοποίηση της διαχείρισης συσκευής", διαβάστε το κείμενο και αγγίξτε την επιλογή Ενεργοποίηση για να ενεργοποιήσετε τη διαχείριση συσκευής.
Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις επιλογές της Διαχείρισης συσκευής Android κατά την εγγραφή της συσκευής σας, χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση συσκευής Android στον ιστό ή την εφαρμογή "Διαχείριση συσκευής":

Αποκτήστε πρόσβαση στις ρυθμίσεις της Διαχείρισης συσκευής Android από τον ιστό
Αποκτήστε πρόσβαση στις ρυθμίσεις της Διαχείρισης συσκευής Android από την εφαρμογή "Διαχείριση συσκευής"
Εντοπίστε τη συσκευή σας.

Εάν έχετε χάσει μια συσκευή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Διαχείριση συσκευής Android στον ιστό ή την εφαρμογή "Διαχείριση συσκευής" για να δείτε κατά προσέγγιση την τοποθεσία της συσκευής σας σε έναν χάρτη και πότε χρησιμοποιήθηκε τελευταία φορά.

Η Διαχείριση συσκευής Android δεν καταγράφει το ιστορικό τοποθεσίας. Η κατά προσέγγιση τοποθεσία της συσκευής σας ζητείται κατά την πρώτη σύνδεση και τα δεδομένα τοποθεσίας της διαγράφονται όταν αποσυνδεθείτε από τη Διαχείριση συσκευής.
Εντοπίστε τη συσκευή σας χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση συσκευής στον ιστό
Εντοπίστε τη συσκευή σας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή "Διαχείριση συσκευής"
Απομακρυσμένη κλήση, κλείδωμα ή διαγραφή όλων των δεδομένων στη συσκευή σας.

Εάν έχετε χάσει μια συσκευή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Διαχείριση συσκευής Android στον ιστό ή την εφαρμογή "Διαχείριση συσκευής" για απομακρυσμένη κλήση, κλείδωμα ή διαγραφή των δεδομένων στη συσκευή σας.

Απομακρυσμένη κλήση, κλείδωμα ή διαγραφή των δεδομένων στη συσκευή σας χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση συσκευής Android στον ιστό
Απομακρυσμένη κλήση, κλείδωμα ή διαγραφή των δεδομένων στη συσκευή σας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή "Διαχείριση συσκευής Android"
Κλήση κατόχου από την οθόνη κλειδώματος

Εάν έχετε χάσει μια συσκευή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Διαχείριση συσκευής Android για να επιτρέψετε σε όποιον βρει τη συσκευή σας να σας καλέσει σε έναν διαφορετικό αριθμό από την οθόνη κλειδώματος. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση συσκευής Android στον ιστό.

Για να ορίσετε έναν αριθμό τηλεφώνου τον οποίο μπορείτε να καλέσετε από την οθόνη κλειδώματος της χαμένης συσκευής σας, ακολουθείστε αυτά τα τα βήματα:

Συνδεθείτε στο Λογαριασμό σας Google στη διεύθυνση android.com/devicemanager.
Εάν έχετε περισσότερες από μία συσκευές, επιλέξτε το βέλος δίπλα στο όνομα της συσκευής για να επιλέξετε αυτήν που έχει χαθεί.
Επιλέξτε Κλείδωμα.
Εισαγάγετε έναν δευτερεύων αριθμό τηλεφώνου στο πεδίο "Αριθμός τηλεφώνου (προαιρετικό)".
Επιλέξτε Κλείδωμα. Το κουμπί για να καλέσετε αυτόν τον αριθμό θα εμφανιστεί στην οθόνη κλειδώματος του τηλεφώνου σας. Όποιος βρει το τηλέφωνό σας θα είναι σε θέση να καλέσει τον αριθμό από τη συσκευή.
Για να αφαιρέσετε τον αριθμό τηλεφώνου, απλώς ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα και διαγράψτε τον αριθμό στο πεδίο του αριθμού τηλεφώνου.
Απομακρυσμένο κλείδωμα ή διαγραφή της συσκευής ενός φίλου

Εάν κάποιος φίλος σας χάσει τη συσκευή του, μπορείτε να τον βοηθήσετε να την εντοπίσει χρησιμοποιώντας είτε τη Διαχείριση συσκευής Android στο πρόγραμμα περιήγησής σας ή την εφαρμογή "Διαχείριση συσκευής".

Απομακρυσμένο κλείδωμα ή διαγραφή των δεδομένων στη συσκευή ενός φίλου χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση συσκευής Android στον ιστό
Απομακρυσμένο κλείδωμα ή διαγραφή των δεδομένων στη συσκευή ενός φίλου χρησιμοποιώντας την εφαρμογή "Διαχείριση συσκευής"
Απενεργοποιημένες συσκευές ή συσκευές εκτός σύνδεσης

Εάν η συσκευή σας είναι εκτός σύνδεσης, η Διαχείριση συσκευής Android δεν θα έχει τη δυνατότητα κλήσης, κλειδώματος ή διαγραφής των δεδομένων στη συσκευή έως ότου εντοπίσει σύνδεση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας ή σύνδεση Wi-Fi. Ορίστε οποιαδήποτε από τις παραπάνω επιλογές και η ενέργεια θα πραγματοποιηθεί όταν η συσκευή συνδεθεί ξανά στο διαδίκτυο.

Η Διαχείριση συσκευής Android δεν λειτουργεί για απενεργοποιημένες συσκευές.

Συσκευές που είναι κρυμμένες στο Google Play

Αν αποκρύψετε μια συσκευή στο Google Play, η συσκευή δεν θα εμφανίζεται στη Διαχείριση συσκευής Android. Μπορείτε να αποκρύψετε ή να εμφανίσετε συσκευές στο Google Play μεταβαίνοντας στη διεύθυνση play.google.com/settings και επιλέγοντας μια συσκευή στη στήλη Ορατότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: