Cocktail blog

Πώς μπορώ να καταργήσω την εγκατάσταση προγραμμάτων προστασίας από ιούς ή από λογισμικό κατασκοπίας

Αν χρησιμοποιείτε περισσότερα από ένα προγράμματα προστασίας από ιούς ή από λογισμικό κατασκοπίας ταυτόχρονα, ο υπολογιστής σας ενδέχεται να παρουσιάσει μειωμένες επιδόσεις, να γίνει ασταθής ή να πραγματοποιεί μη αναμενόμενες επανεκκινήσεις. Προτού εγκαταστήσετε το Microsoft Security Essentials ή αν θέλετε να επιλύσετε
προβλήματα του Microsoft Security Essentials, συμπεριλαμβανομένων προβλημάτων εγκατάστασης, πρέπει να καταργήσετε ολοκληρωτικά τυχόν προγράμματα ασφάλειας στο Internet από τον υπολογιστή σας.
Προσοχή:
Όταν καταργείτε τα προγράμματα ασφάλειας στο Internet τα οποία είναι εγκατεστημένα επί του παρόντος, ο υπολογιστής σας δεν έχει πλέον προστασία. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εγκατάσταση του Microsoft Security Essentials μετά την κατάργηση των υπάρχοντων προγραμμάτων ασφάλειας στο Internet, επικοινωνήστε με την Υποστήριξη του Microsoft Security Essentials, υποβάλλοντας ένα αίτημα μέσω Internet.
Συμβουλή:
Θα χρειαστεί να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας κατά την εφαρμογή αυτών των οδηγιών. Γράψτε τις, τυπώστε τις ή τοποθετήστε σελιδοδείκτη σε αυτήν τη σελίδα (επισημάνετέ την ως αγαπημένη), για να διευκολύνετε την επανεύρεση αυτού του θέματος.

Βήμα 1: Καταργήστε προγράμματα λογισμικού προστασίας από ιούς ή από προγράμματα κατασκοπίας

  1. Στα Windows XP, επιλέξτε Έναρξη, κάντε κλικ στο στοιχείο Εκτέλεση, πληκτρολογήστε appwiz.cpl και, στη συνέχεια, πατήστε Enter.
    -ή-
    Στα Windows Vista, επιλέξτε Έναρξη. Στο πλαίσιο "Έναρξη αναζήτησης", πληκτρολογήστε appwiz.cpl και, στη συνέχεια, πατήστε Enter.
    –ή–
    Στα Windows 7, επιλέξτε Έναρξη. Στο πλαίσιο Αναζήτηση προγραμμάτων και αρχείων, πληκτρολογήστε appwiz.cplκαι, στη συνέχεια, πατήστε Enter.
  2. Στη λίστα εγκατεστημένων προγραμμάτων, καταργήστε την εγκατάσταση τυχόν άλλων προγραμμάτων ασφάλειας στο Internet.
  3. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.
Σημείωση:
  • Η εγκατάσταση ορισμένων εφαρμογών ασφάλειας στο Internet δεν καταργείται ολοκληρωτικά. Ίσως χρειαστεί να πραγματοποιήσετε λήψη και εκτέλεση ενός βοηθητικού προγράμματος εκκαθάρισης για την προηγούμενη εφαρμογή ασφάλειάς σας, για να την καταργήσετε ολοκληρωτικά.
  • Αν χρησιμοποιείτε κάποιο άλλο πρόγραμμα προστασίας από λογισμικό κατασκοπίας με το Microsoft Security Essentials, συνιστούμε να απενεργοποιήσετε τη σάρωση σε πραγματικό χρόνο στο άλλο πρόγραμμα. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην τεκμηρίωση που παρέχεται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα προστασίας από λογισμικό κατασκοπίας.
Σημαντικό:
Αν το πρόγραμμα προστασίας από ιούς που χρησιμοποιείτε είναι απενεργοποιημένο ή αν δεν έχετε εγκαταστήσει τέτοιο πρόγραμμα, πρέπει να ακολουθήσετε τις εξής οδηγίες:
  • Μην πραγματοποιείτε λήψη αρχείων από προελεύσεις που δεν εμπιστεύεστε και μην ανοίγετε αρχεία τέτοιου είδους.
  • Μην επισκέπτεστε τοποθεσίες Web που δεν εμπιστεύεστε.
  • Μην ανοίγετε συνημμένα σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από επαφές που δεν εμπιστεύεστε.

Βήμα 2: Καταργήστε ολοκληρωτικά την εγκατάσταση του Windows Live OneCare

  1. Η κατάργηση της εγκατάστασης του Microsoft Windows Live OneCare δεν είναι πάντοτε ολοκληρωτική. Αν καταργήσατε πρόσφατα την εγκατάστασή του, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε λήψη του εργαλείου εκκαθάρισης "Βοηθητικό πρόγραμμα Windows Live OneCare", κάνοντας κλικ στη διεύθυνση http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=167350.
  2. Στον Windows Internet Explorer, στο πλαίσιο διαλόγου Λήψη αρχείου – Προειδοποίηση ασφαλείας, επιλέξτεΑποθήκευση. Περιηγηθείτε στη θέση στην οποία θέλετε να αποθηκεύσετε το αρχείο και, στη συνέχεια, επιλέξτεΑποθήκευση.
  3. Μεταβείτε στη θέση στην οποία αποθηκεύσατε το αρχείο.
  4. Στα Windows XP, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο.
    -ή-
    Στα Windows Vista, κάντε δεξιό κλικ στο αρχείο και, στη συνέχεια, επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής.
  5. Επιλέξτε Εκτέλεση και, κατόπιν, Συνέχεια.
  6. Διαβάστε τη σύμβαση άδειας χρήσης. Αν συμφωνείτε, επιλέξτε Αποδέχομαι τους όρους της Σύμβασης άδειας χρήσης τελικού χρήστη και, στη συνέχεια, επιλέξτε Συνέχεια.
  7. Επιλέξτε Εκκαθάριση.
  8. Μόλις ολοκληρωθεί το εργαλείο εκκαθάρισης, επιλέξτε Επανεκκίνηση τώρα.
windows.microsoft.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: