Πώς να βελτιώσεις τον ύπνο σου με 4 κινήσεις

Σε έναν τέλειο κόσμο θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα διάλειμμα από τις καθημερινές μας δουλειές και να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας με έναν καλό ύπνο. Επειδή, όμως, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, έχει σημασία να κάνουμε τις σωστές στρατηγικές κινήσεις ώστε να καταφέρουμε να κλείσουμε, όσο πιο αποτελεσματικά μπορούμε, τα μάτια μας. Η Sara Mednick, ερευνήτρια σχετικά με θέματα ύπνου και συγγραφέας, μοιράζεται τρόπους για να βελτιώσει κανείς την ποιότητα της σιέστας και κατά συνέπεια την υγεία του.


Ο μαγικός αριθμός είναι 90 λεπτά. Τα 90 λεπτά ύπνου έχουν τα ίδια οφέλη με τον βραδινό ολοκληρωμένο ύπνο, αρκεί να μην επηρεάζει τη νυχτερινή σας ξεκούραση, οπότε αν έχετε τον χρόνο μη διστάσετε να μπείτε κάτω από τα σκεπάσματα. Αυτό συμβαίνει διότι 90 λεπτά αρκούν για να περάσει ο οργανισμός από όλα τα στάδια που περνάει και στον βραδινό ύπνο. Αυτή η διάρκεια αυξάνει τα επίπεδα της προσοχής σας, τη μνήμη, βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία, μειώνει τα επίπεδα κατάθλιψης και βοηθάει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού.

Εάν η σιέστα σας κάνει να νιώθετε πιο κουρασμένοι, δοκιμάστε το παρακάτω κόλπο. Δεν ξυπνούν όλοι ανανεωμένοι από μία σιέστα. Αν αυτό συμβαίνει και σε εσάς, δοκιμάστε να μειώσετε την ώρα που ξαπλώνετε ώστε να μην φτάσετε στο στάδιο του βαθύ ύπνου. Προσπαθήστε η διάρκεια της σιέστας σας να μην ξεπερνά τα 10-15 λεπτά και αφήστε τον οργανισμό σας να φτάσει μόνο μέχρι το δεύτερο στάδιο ύπνου που είναι και το σημαντικό για τη μνήμη και την υγεία.

Ακόμα κι αν δεν νιώθετε κουρασμένοι, ξαπλώστε. Μερικές φόρες το να κοιμηθείτε μπορεί να είναι δύσκολο, ειδικά αν το πρόγραμμά σας είναι πιεστικό και «γεμάτο». Ακόμα κι αν δεν σας πάρει ο ύπνος και μόνο που θα ξαπλώσετε θα κάνει διαφορά στον οργανισμό σας. Μπορεί να είστε ξαπλωμένοι για 20 λεπτά και να μην καταφέρνετε να κοιμηθείτε, αλλά ακόμα και το γεγονός ότι είστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι σας είναι ευεργετικό πνευματικά και σωματικά.

Σιέστα 6 ώρες από το πρωινό ξύπνημα. Εκείνη την ώρα ξεκινάει να «πέφτει» ο κιρκαδικός ρυθμός του οργανισμού και δημιουργείται αίσθημα υπνηλίας. Εκείνη την ώρα της ημέρας πέφτει η θερμοκρασία του σώματος,επιβραδύνεται η λειτουργία του εγκεφάλου και είναι η κατάλληλη στιγμή για μία επίσκεψη στο κρεβάτι σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸