Cocktail blog

Ferrari την F1 του μέλλοντος

 Ένα νέο microsite βρίσκεται στον διαδικτυακό αέρα από την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για το f1concept.ferrari.com, στο οποίο η Ferrari παρουσιάζει την δική της εκδοχή πάνω στο μονοθέσιο F1 του μέλλοντος.Η προηγμένη τεχνολογία είναι το ζητούμενο, μόνο που θα
πρέπει να συνδυάζεται με μια εμφάνιση που ξεφεύγει από την πεπατημένη, πιο επιθετική και πιο θελκτική για τα μάτια των θεατών.

Το εν λόγω concept το οποίο οι άνθρωποι της Ferrari αποκαλούν "concept design" αποτελεί καρπό της συνεργασίας του σχεδιαστικού κέντρου της εταιρείας (Centro Stile Ferrari) και του τμήματος αεροδυναμικής της Scuderia.

«Στη Ferrari πιστεύουμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο μονοθέσιο χωρίς να χρειαστεί να έρθουν τα πάνω κάτω στους τεχνικούς κανονισμούς. Ελάχιστες αλλαγές δίνουν στο μονοθέσιο μια εμφάνιση διαφορετική απ' όσα έχουμε συνηθίσει έως τώρα. Η πρόκληση για εμάς ήταν να δημιουργήσουμε ένα μονοθέσιο με καλύτερη εμφάνιση», αναφέρει μεταξύ άλλων το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η εταιρεία. Και μάλιστα δε μένει εδώ, αλλά ζητά από το ευρύ κοινό να σχολιάσει το εν λόγω concept τονίζοντας πως θα αξιολογήσει τις απόψεις.
Η πρόταση της Ferrari έρχεται σε μια περίοδο που η επιτροπή της F1 ετοιμάζεται να ψηφίσει αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς από το 2016 και έπειτα. Μεταξύ των αλλαγών που εξετάζονται είναι η αύξηση της ιπποδύναμης των κινητήρων στους 1.000 ίππους, η αύξηση των διαστάσεων των μονοθεσίων (πλάτος), αλλά και την επιστροφή στα φαρδιά ελαστικά.caranddriver.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: