Cocktail blog

Διαφανές αεροσκάφος από την Airbus

Το προηγούμενο διάστημα είχαν διαρρεύσει πληροφορίες ότι η Airbus αναπτύσσει επαναστατικές τεχνολογίες και συστήματα που θα χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή ενός νέου φουτουριστικού επιβατηγού αεροσκάφους. Οπως έγινε γνωστό ο γίγαντας των αερομεταφορών κατέθεσε αίτηση κατοχύρωσης αυτών των
τεχνολογιών κάτι που σημαίνει ότι βάζει πλέον στον προγραμματισμό της την κατασκευή αυτού του αεροσκάφους το design και οι δυνατότητες του οποίου θυμίζουν αεροσκάφη ταινιών επιστημονικής φαντασίας.

Αυτό που κάνει το αεροσκάφος να ξεχωρίζει είναι η καμπίνα των επιβατών. Η καμπίνα είναι στην ουσία ένας ιπτάμενος θόλος που θα επιτρέπει στους επιβάτες να βλέπουν έξω από το σκάφος προς κάθε κατεύθυνση. Διαθέτει όμως και πλήθος άλλων προηγμένων λειτουργιών και συστημάτων που θα κάνουν την πτήση μια μοναδική εμπειρία.

Η καμπίνα του σκάφους θα περιβάλλεται από μια «έξυπνη μεμβράνη», όπως την χαρακτηρίζουν οι κατασκευαστές, η οποία θα μεταβάλλεται ανάλογα με τις συνθήκες φωτός. Θα προβάλλει επίσης ολογραφικά βίντεο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με τον μηχανισμό της ολογραφικής προβολής. Επιπλέον θα είναι αυτάρκης ενεργειακά αφού θα λειτουργεί με την θερμότητα που θα παράγουν τα σώματα των επιβατών.

Ο ολογραφικός μηχανισμός θα μπορεί εξάλλου να συνδέεται και με συμβατά συστήματα επικοινωνίας στο έδαφος. Έτσι για παράδειγμα, κάποιος που έχει ένα τέτοιο συμβατό σύστημα στο σπίτι του θα μπορεί ενώ βρίσκεται εν πτήση με το σκάφος να συνδεθεί με το σπίτι του και να επικοινωνήσει με τους δικούς του. Σύμφωνα με τα στελέχη της Airbus, η τεχνολογία θα επιτρέπει σε κάποιον επιβάτη να εμφανισθεί ολογραφικά στο δωμάτιο των παιδιών του και να τους διαβάσει παραμύθια για να κοιμηθούν.

Η καμπίνα του φουτουριστικού αεροσκάφους δεν θα διακρίνεται σε οικονομικές και διακεκριμένες θέσεις αλλά θα είναι χωρισμένη σε διάφορες ζώνες. Θα υπάρχει μια ζώνη στην οποία οι επιβάτες θα μπορούν να εργάζονται, μια για ψυχαγωγικές δραστηριότητες (π.χ videogames) και μια στην οποία θα υπάρχει μπαρ και χώρος για και κοινωνικές συναναστροφές. Θα πρέπει να επισημάνουμε βέβαια ότι η Airbus διαρρέει ότι δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες της η κατασκευή του σκάφους την οποία τοποθετεί στο απώτερο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: