Cocktail blog

Apple Watch;το έξυπνο ρολόι θα μας υπενθυμίζει κάθε ώρα ότι πρέπει να είμαστε πιο δραστήριοι.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Tim Cook, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι το SmartWatch θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο. Η συσκευή είναι η πρώτη νέα γραμμή gadget που θα κάνει το ντεμπούτο της υπό τον Κουκ από τότε που ανέλαβε τα ηνία της Apple. Η Apple δεν έχει δώσει πολλές πληροφορίες για το gadget ή πόσο θα κοστίσει το μοντέλο, εκτός από την τιμή των 349 δολ. για τη βασική έκδοση. Το Apple Watch μάχεται κατά του νέου «καρκίνου»



Εξοπλισμένο με νέα βασικά πλεονεκτήματα θα είναι το έξυπνο ρολόι Apple Watch, όπως η διατήρηση της καλής μας υγείας. Σύμφωνα με τον CEO της Apple Τιμ Κουκ, το έξυπνο ρολόι θα μας υπενθυμίζει κάθε ώρα ότι πρέπει να είμαστε πιο δραστήριοι.

«Αν κάθομαι για υπερβολικά πολλή ώρα, θα μου χτυπάει το χέρι και θα μου θυμίζει ότι πρέπει να σηκωθώ από την πολυθρόνα και να κινηθώ. Πολλοί γιατροί πιστεύουν ότι το καθισιό είναι ο νέος καρκίνος» δήλωσε ο Κουκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο πλαίσιο του συνεδρίου Τεχνολογίας και Διαδικτύου Γκόλντμαν Σακς.

«Κάθε ώρα, στις παρά δέκα, θα σας θυμίζει ότι πρέπει να κινηθείτε. Πολλοί εργαζόμενοι στην Apple χρησιμοποιούν ήδη το έξυπνο ρολόι και τους βλέπεις στις παρά δέκα ξαφνικά να σηκώνονται όλοι μαζί και να κινούνται. Είναι ένα θέαμα που χρειάστηκε να το συνηθίσουμε, αλλά είναι καταπληκτικό» επισήμανε ο κ. Κουκ.

Ο Κουκ, επίσης, φάνηκε απολύτως βέβαιος για τη μεγάλη επιτυχία που θα έχει το έξυπνο ρολόι, που θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον Απρίλιο. Παραδέχεται, ωστόσο, ότι υπάρχει πληθώρα ανταγωνιστικών προϊόντων από τα οποία «κανένα δεν μετέβαλε τον τρόπο με τον οποίο ζούμε. Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει το έξυπνο ρολόι είναι το πόσο πολλά πράγματα μπορεί να κάνει».

Ανεπαρκείς οι αισθητήρες δεδομένων υγείας

Το πρώτο smartwatch της Apple δεν θα είναι ένα γκάτζετ υγείας, όπως πολλοί μπορεί να πιστεύουν. Η Apple υπέβαλλε τους αισθητήρες σε δοκιμές, οι οποίοι εμφάνιζαν αναξιόπιστες μετρήσεις, γεγονός που οφήγησε την εταιρία σε αναθεώρηση του Apple Watch.

Η Apple φέρεται να φιλοδοξούσε να ενθέσει στο ρολόι της λειτουργίας για την παρακολούθηση των καρδιακών παλμών, την αρτηριακή πίεση καθώς και για την μέτρηση του άγχους.

Η τριχοφυΐα, η ξηρότητα του δέρματος ακόμα και το πόσο σφιχτά φορούσε κανείς το «έξυπνο» ρολόι οδηγούσε σε διαφορετικές μετρήσεις από τους αισθητήρες, οι οποίοι βασίζονται στην αγωγιμότητα του δέρματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: