Cocktail blog

Έρχεται η σοκολάτα που «σβήνει» τις ρυτίδες

Πώς σας φαίνεται η ιδέα του να τρώτε σοκολάτα η οποία κάνει το δέρμα σας να φαίνεται κατά δεκαετίες νεότερο;

Η σοκολάτα που μειώνει αισθητά τα σημάδια του χρόνου, ενώ χαρίζει στην επιδερμίδα σας νεότητα και λάμψη είναι, σύμφωνα με τους δημιουργούς της, γεγονός και τους επόμενους μήνες πρόκειται να κυκλοφορήσει στη Βρετανία.



Πρόκειται για την «Esthechoc» -ο όρος προέρχεται από τις λέξεις esthetic και chocolate- η οποία είναι το αποτέλεσμα ερευνών επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Cambridge. Σύμφωνα με τους δημιουργούς της, η συγκεκριμένη σοκολάτα βελτιώνει τη φυσιολογία του δέρματος και επαναφέρει τους δερματικούς βιοδείκτες των γυναικών ηλικίας 50-60 ετών στα επίπεδα των γυναικών ηλικίας 20-30 ετών.

Εκπρόσωπος της εταιρείας Lycotec που παράγει την αντιγηραντική σοκολάτα, δήλωσε στον βρετανικό Τύπο πως αποτελεί προϊόν 10 ετών ιατρικής έρευνας και δοκιμών σε περισσότερους από 3.000 εθελοντές. Η «Esthechoc» περιέχει δύο είδη αντιοξειδωτικών ουσιών, την ασταξανθίνη που έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και την φλαβανόλη που μειώνει την «κακή» (LDL) χοληστερόλη. Οι εθελοντές που έτρωγαν επί τρεις εβδομάδες το αγαπημένο γλυκό παρουσίασαν λιγότερη φλεγμονή στο αίμα και καλύτερη κυκλοφορία του, με αποτέλεσμα λιγότερες ρυτίδες.

Η σοκολάτα παρασκευάζεται σε μικρά τετράγωνα τεμάχια των 7,5 γραμμαρίων, κάθε ένα εκ των οποίων περιέχει 72% κακάο (38 θερμίδες). Επιπλέον, σύμφωνα με τους παρασκευαστές της, περιέχει όση ασταξανθίνη έχουν 300 γραμμάρια σολομός και όση φλαβανόλη έχουν 100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα.

Η σοκολάτα θα πωλείται σε κουτιά των 21 πλακιδίων (είναι η δόση για τρεις εβδομάδες). Η τιμή της δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Η επίσημη παρουσίαση του προϊόντος θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου, στην 13η Παγκόσμια Σύνοδο Τεχνολογίας & Καινοτομίας Τροφίμων (GFTIS), στο Λονδίνο.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.esthechoc.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: