Cocktail blog

Οι πλουσιότεροι Ολιγάρχες της Ρωσίας

Μπορεί η ρωσική οικονομία να μην είναι στο "φόρτε" της αυτήν την περίοδο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κάποιοι...δισεκατομμυριούχοι στη χώρα. Ιδού κάποιοι εξ' αυτών στη λίστα που ακολουθεί....


ALISHER USMANOV - $15.5 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ
Ηλικία: 61

Πηγή Πλούτου:: Χάλυβας και ορυχεία, τηλεπικοινωνίες και επενδύσεις. 

Ο Alisher Usmanov είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας. Είναι ιδιοκτήτης της Metalloinvest (κολοσσού σιδήρου και χάλυβα) ,της  MeganFon (παρόχου κινητής τηλεφωνίας)  και της οικονομικής καθημερινής εφημερίδας. 

Το 2013 τιμήθηκε με τη διάκριση του Τάγματος Προσφοράς στην Πατρίδα (ΙV)- τιμητική διάκριση της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ο αυτοδημιούργητος κροίσος είναι μέτοχος της ποδοσφαρικής ομάδας Arsenal Football Club.

VIKTOR VEKSELBERG - $14.1 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ
Ηλικία: 57

Πηγή Πλούτου: Μεταλλουργία και ενέργεια. 

Ο ουκρανικής καταγωγής επιχειρηματίας, Viktor Vekselberg είναι ιδιοκτήτης και πρόεδρος του Ομίλου Renova Group (ρωσικού κολοσσού). Το Νοέμβριο του 2013, εγκαινίασε ένα ιδιωτικό μουσείο με στόχο την έκθεση έργων ρωσικής τέχνης και της ιδιωτικής συλλογής του Faberge.

Ο ρώσος κροίρος προσέφερε ένα πολυτελές διαμέρισμα στο ζευγάρι των ρώσων αθλητών πατινάζ Tatiana Volosozhar και Maxim Trankov στο ξενοδοχεία του  Azimut Hotel στο Σότσι για την επιτυχία τους να κερδίσουν ένα χρυσο μετάλλιο στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. 

VLADIMIR POTANIN - $ 13.8 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ
Ηλικία: 54

Πηγή Πλούτου: Mεταλλουργία 

Ο Vladimir Potanin είναι ιδιοκτήτης της Interros, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ιδιωτικών επενδύσεων της Ρωσίας. 

Τον Φεβρουάριο του 2013, ο Potanin έγινε ο πρώτος ρώσος επιχειρηματίας που συμμετείχε στο Giving Pledge - μία παγκόσμια πρωτοβουλία των Bill Gates και Warren Buffett. Υποσχέθηκε ότι θα δωρίσει την περιουσία του.

MIKHAIL FRIDMAN - $13.4 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ
Ηλικία: 50

Πηγή Πλούτου: Πετρέλαιο, τραπεζικός τομέας και τηλεπικοινωνίες. 

Ο Mikhail Fridman είναι ένας από τους ιδρυτές του μεγαλύτερου οικονομικού και βιομηχανικού ομίλου της Ρωσίας - του ομίλου Alfa Group.

Το  2006, το περιοδικό GQ magazine ανακήρυξε τον Fridman Επιχειρηματία της Χρονιάς. 

VLADIMIR LISIN – $11.2 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ
Ηλικία: 58

Πηγή Πλούτου: Χάλυβας και μεταφορές. 

Ο Vladimir Lisin είναι αυτοδημιούργητος μεγιστάνας, ο οποίος έχει "χτίσει" την περιουσία του στον χάλυβα,  τους σιδηροδρόμους, και στα logistics μεταφορών. Είναι βασικός μέτοχος μιας εκ των μεγαλύτερω εταιρειών χάλυβα της  Novolipetsk ή NLMK.

Ο Lisin, είναι φανατικός λάτρης των όπλων. Γι' αυτό το λόγο έχει φτιάξει ένα από τα μεγαλύτερα σκοπευτήρια στη Lisya Nora, κοντά στη Μόσχα

VAGIT ALEKPEROV - $10.4 BILLION
Ηλικία: 64

Πηγή Πλούτου: Πετρέλαιο

Ο Vagit Alekperov είναι επικεφαλής της μεγαλύτερης ανεξάρτητης πετρελαϊκής εταιρείας της Ρωσίας– της Lukoil.

Ο μεγιστάνας των πετρελαίων έγινε ο νεότερος υπουργός ενέργειας στην ιστορία της Σοβιετικής Ενωσης. Εγραψε επίσης μία λεπτομερή ιστορία της πετρελαϊκής βιομηχανίας της Ρωσίας, σε βιβλίο με τίτλο Ρωσικό Πετρέλαιο: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον.

LEONID MIKHELSON - $9.9 BILLION
Ηλικία: 59

Πηγή Πλούτου: Φυσικό αέρια και χημικά. 

O Leonid Mikhelson είναι βασικός μέτοχος της  Novatek (παραγωγού φυσικού αερίου), της Sibur (εταιρείας χημικών) και της Pervy Obyedinenny (μικρής τράπεζας).

Τον Οκτώβριο του 2013, η Novatek ήταν ο μεγαλύτερος σπόνσορας της ρωσικής ένωσης ποδοσφαίρου . Τον Ιανουριο του 2014, η Sibur και το NBA ανακοίνωσαν σχέδιο μακροχρόνιας συνεργασίας με στόχο την προώθηση του μπάσκετ στη Ρωσία  

ROMAN ABRAMOVICH - $9.6 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ
Ηλικία: 48

Πηγή Πλούτου: Χάλυβας και επενδύσεις.

Το 1990, ο Roman Abramovich κατόρθωσε να πετύχει χάρη σε μία σειρά αμφιλεγόμενων συμφωνιών πετρελαϊκών εξαγωγών. Είναι ιδιοκτήτης της ιδιωτικής επενδυτικής εταιρείας Millhouse LLC.

Είναι επίσης ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας  Chelsea Football Club καθώς και ο του δεύτερου μεγαλύτερου ιδιωτικού γιωτ στον κόσμο— του Eclipse.

GENNADY TIMCHENKO - $ 9.5 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ
Ηλικία: 62

Πηγή Πλούτου: Πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Ο Gennady Timchenko είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης του ομίλου Volga Group (fund ιδιωτικών επενδύσεων) το οποίο διαχειρίζεται τίτλους στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και των υποδομών. Στις 12 Οκτωβρίου του 2013 του απενεμήθη μία από τις υψηλότερες τιμητικές διακρίσεις της Γαλλίας: το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής. 

Οι στενές του σχέσεις με τον Vladimir Putin τον έχουν αναδείξει σε έναν από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στη Ρωσία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: