Οι "ράμπο" της εφορίας, που θα καταγράφουν με εικόνα και ήχο, όσους δεν κόβουν αποδείξεις.

Η πρόταση Βαρουφάκη στις Βρυξέλλες που συζητείται περισσότερο είναι οι καλωδιωμένοι φορο-αστυνομικοί, που θα μπουν στη "μάχη" κατά της φοροδιαφυγής.Τουρίστες, φοιτητές, ή νοικοκυρές, θα προσλαμβάνονται για ένα μικρό διάστημα και θα γίνουν οι "ράμπο" της εφορίας, που θα καταγράφουν με εικόνα και ήχο, όσους δεν κόβουν αποδείξεις.

Αυτός ο μεγάλος αριθμός μη επαγγελματιών ελεγκτών προσλαμβάνονται σε αυστηρά βραχυπρόθεσμη, περιστασιακή βάση, όχι περισσότερο από δύο μήνες και χωρίς καμία προοπτική επαναπρόσληψης, ώστε να υποδύονται, μετά από κάποια βασική εκπαίδευση, τους πελάτες εκ μέρους των φορολογικών αρχών, ενώ θα είναι καλωδιωμένοι για ήχο και βίντεο.

Το υπουργείο Οικονομικών προσβλέπει ότι αυτοί που θα απασχοληθούν θα προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα, θα πληρώνονται με ωρομίσθιο και θα είναι δύσκολο να ανιχνευθούν από τους φοροφυγάδες.

Στο σχέδιό αυτό του, είχε αναφερθεί ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha, πριν από μερικές ημέρες, λέγοντας μάλιστα πως είναι στα πρότυπα του Αμερικάνικου IRS.

Η πρόταση Βαρουφάκη προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις στους κόλπους των εφοριακών. Αρνητικοί και μάλιστα με αιχμηρά σχόλια για την πρόταση Βαρουφάκη είναι και οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες που βρίσκονται στο στόχαστρο οτι συνήθως φοροδιαφεύγουν.

Υπέρ της πρότασης Βαρουφάκη τάχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο είπε πως η καλωδίωση δεν γίνεται για την προστασία του κράτους αλλά για την προστασία του ανθρώπου.

"Επιτρέπεται να υπάρχει παρακολούθηση για να αντιμετωπιστεί και να ξεπεραστεί ένας μεγαλύτερος κίνδυνος", είπε.
<object class="BLOG_video_class" contentid="59b86bfef949c219" height="266" id="BLOG_video-59b86bfef949c219" width="320"></object></div>

Δεν υπάρχουν σχόλια: