Cocktail blog

Ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εξετάζει η Ελλάδα

Δημοσίευμα της γερμανικής Bild θέλει την ελληνική κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σχετίζοντάς το με την έκβαση των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη με τους εταίρους και δανειστές.



«Εν μέσω των αποφασιστικής σημασίας συζητήσεων για νέα βοήθεια δις και μεταρρυθμίσεων η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο εκλογών», επισημαίνει σε σημερινό της ρεπορτάζ η γερμανική εφημερίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «από την έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα εξαρτήσει το ενδεχόμενο να καλέσει εκ νέου τους πολίτες στις κάλπες».

Όπως σημειώνει η Bild, ο Eλληνας πρωθυπουργός «ποντάρει στο ότι σε περίπτωση πρόωρων εκλογών θα μπορούσε να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία και παράλληλα μεγαλύτερη στήριξη για την πορεία του κατά των Βρυξελλών».

Μάλιστα, η Bild επικαλείται δήλωση Έλληνα υπουργού τον οποίο δεν κατονομάζει, σύμφωνα με τον οποίο: «Δεν έχουμε κάτι να χάσουμε. Εάν η ΕΕ εξακολουθήσει να τηρεί σκληρή στάση, πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε σταθεροί. Έχουμε τον ελληνικό λαό στο πλευρό μας».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων Αλεξάντερ Λάμπσντορφ δήλωσε: «Ευρωπαίοι πολιτικοί είναι εξοργισμένοι με τα ελληνικά σχέδια περί πρόωρων εκλογών. Πρόωρες εκλογές θα ισοδυναμούσαν ουσιαστικά με δημοψήφισμα για την παραμονή στο ευρώ. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει και πάλι, τότε υπάρχει το Grexit».

Δεν υπάρχουν σχόλια: