Cocktail blog

Το Facebook παρουσιάζει το Riff, επιτρέποντας την κοινή δημιουργία viral videos με άλλους χρήστες.

Η νέα εφαρμογή του Facebook, το Riff, είναι διαθέσιμη για χρήστες Android και iOS, επιτρέποντας την κοινή δημιουργία viral videos με άλλους χρήστες.



Οποιοσδήποτε μπορεί να ξεκινήσει να δημιουργεί ένα βίντεο μέγιστης διάρκειας 20 δευτερολέπτων και κάποιος από τους φίλους στο Facebook μπορεί να προσθέσει σε αυτό το δικό του βίντεο και να δημιουργηθεί έτσι κάτι κοινό.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κάποιος είναι να βάλει ένα hashtag στο βίντεο που δημιουργεί και μετά να το ανεβάσει στο Facebook. Μόλις γίνει share του βίντεο από το Riff, όποιος το επιθυμεί μπορεί να προσθέσει το δικό του clip. Δεν υπάρχει περιορισμός στο πόσα clips μπορούν να κολλήσουν στο αρχικό βίντεο.

Το Riff είναι ένα side project του Facebook, αλλά φαίνεται ότι θα μας απασχολήσει αρκετά, καθώς δίνει ενδιαφέρουσες δυνατότητες στους χρήστες του Facebook. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μία εφαρμογή video για τα social media, αλλά η διαφορά εδώ είναι η μεγάλη βάση χρηστών του Facebook που ξεπερνούν τα 1,2 δισεκατομμύρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Riff δεν παρέχει τη δυνατότητα του Like και του σχολίου, καθώς το νόημα του είναι να βάζει ο καθένας τη δική του προσθήκη βίντεο και όχι απλώς να σχολιάζει αυτό που βλέπει στην οθόνη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: