Cocktail blog

Smartphone με οθόνη 4K

Την πρώτη οθόνη για smartphone ανάλυσης 4Κ ανακοίνωσε η Sharp. Σύμφωνα με τον ιαπωνικό κολοσσό, η οθόνη μεγέθους 5,5 ιντσών θα διαθέτει 806 pixels ανά ίντσα (ppi – pixels per inch) γεγονός που θα οδηγεί σε ακόμα πιο ξεκούραστο «σερφάρισμα» και ανάγνωση κειμένων μέσω smartphone.



Σύμφωνα με τους ειδικούς ωστόσο, το ανθρώπινο μάτι έχει περιορισμούς ως προς την αντίληψη της ανάλυσης. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι από τα 2Κ στα 4Κ, οι διαφορές θα είναι δύσκολα ανιχνεύσιμες ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μικρότερες οθόνες.

Η υπερανάλυση του αύριο

Στην περίπτωση των τηλεοράσεων, η μεγαλύτερη ανάλυση δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να απολαμβάνουν το προβαλλόμενο περιεχόμενο το ίδιο καλά είτε κάθονται μακριά, είτε πιο κοντά στην οθόνη.

Στις μικρές φορητές συσκευές ωστόσο, η μεγαλύτερη ανάλυση αναμένεται να «ξεζουμίζει» τη μπαταρία. Για τον λόγο αυτόν, η Sharp προωθεί την τεχνολογία Igzo (oξειδίου ινδίου, γαλλίου και ψευδαργύρου) για την εξοικονόμηση ενέργειας της οθόνης μικρών συσκευών π.χ. smartphones και tablets.

Με τα κινητά να μπορούν να καταγράφουν βίντεο 4Κ, οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα υπάρξει μια ραγδαία ανάπτυξη περιεχομένου υπερυψηλής ανάλυσης, καθώς οι χρήστες θα μπορούν για παράδειγμα να παρακολουθούν το υλικό στην οθόνη του κινητού τους χωρίς την ανάγκη περαιτέρω επεξεργασίας του.

Η νέα οθόνη της Sharp, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να περάσει στη γραμμή παραγωγής μέσα στο 2016.

Από την πλευρά της η εταιρεία Red, ανακοίνωσε τη νέα της βιντεοκάμερα ανάλυσης 8Κ – δηλαδή περίπου δεκαεξαπλάσια της ανάλυσης υψηλής ευκρίνειας (HD) 1080p. Η αστρονομική τιμή της, στα σχεδόν 60.000 δολάρια ωστόσο είναι για την ώρα απαγορευτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: