Cocktail blog

Windows 10 με Spartan browser από το καλοκαίρι του 2015

Ο Spartan browser κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο νέο Windows 10 Preview που γίνεται διαθέσιμο σε όσους ανήκουν στο Windows Insider Program.



To νέο Windows 10 Preview είναι το Build 10049 εκτός από τον Spartan, θα υπάρχει μεγαλύτερη αλληλεπίδραση με την Cortana, υποστήριξη σημειώσεων πάνω σε σελίδες και δυνατότητα λήψεων στιγμιοτύπων από web sites που μπορούν να σωθούν στο OneNote.

Παράλληλα, μπορεί να γίνει πιο εύκολη η ανάγνωση μέσα από τη διαμόρφωση Reading που υποστηρίζει ο νέος browser, ενώ με το Reading List μπορεί κανείς να αφήσει την ανάγνωση των άρθρων που τον ενδιαφέρουν για αργότερα.

Οι Αμερικανοί χρήστες του Windows 10 Preview, θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με τον Project Spartan με τη βοήθεια της Cortana, στην αγγλική γλώσσα. Ο Spartan θα είναι ο βασικός browser στο νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, το οποίο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Η Microsoft τονίζει ότι o Spartan browser που έχει ενσωματωθεί στο Windows 10 Preview είναι μια δοκιμαστική έκδοση και ενδέχεται να παρουσιάζει κάποια προβλήματα σταθερότητας, αλλά μπορούν όσοι το επιθυμούν να γίνουν μέλη του Windows Insider Program.

Το πρώτο βήμα για την εγκατάλειψη του Internet Explorer έχει γίνει μετά την ενσωμάτωση του Spartan, ενώ από το καλοκαίρι του 2015 και μετά θα έχουν όλοι οι χρήστες Windows τον νέο browser στη διάθεσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: