Cocktail blog

Ετοιμάζουν εκλογικές λίστες χωρίς την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη

Ετοιμότητα διά παν ενδεχόμενο επιχειρούν στο Μέγαρο Μαξίμου, με το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα να καταρτίζει τις εκλογικές λίστες χωρίς τη συμμετοχή στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Το εγχείρημα ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Νέων, είναι δύσκολο, καθώς οι λίστες δεν συμπληρώνονται, δεδομένης της ειλημμένης απόφασης του Αλέξη Τσίπρα να μην συμπεριλάβει κανένα στέλεχος του κόμματος που πρόσκειται στους διαφωνούντες, μετά το «Όχι» στη συμφωνία με τους εταίρους και την πολεμική που έχουν εξαπολύσει κατά της κεντρικής κυβερνητικής πολιτικής.


Το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών μοιάζει πλέον αναπόφευκτο καθώς το ρήγμα των «προεδρικών» με την Πλατφόρμα καθημερινά οξύνεται. Αυτό που μένει να αποσαφηνιστεί και θα φανεί καλύτερα μετά και την ψήφιση του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων την Τετάρτη, είναι η ακριβής ημερομηνία των εκλογών, καθώς τυχόν νέες διαρροές θα επισπεύσουν τις εκλογικές διαδικασίες.

Ήδη πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει να λαμβάνουν τηλεφωνήματα για να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια.

Ερώτημα αποτελεί τι μέλλει γενέσθαι με τους βουλευτές και τα στελέχη των 53 που εμφανίζονται αμφίθυμοι προς τις εξελίξεις, καθώς οι βουλευτές τους τήρησαν αποστάσεις ασφαλείας από την πρώτη ψηφοφορία, ψηφίζοντας «παρών».

Μάλιστα ως προς τους 53 πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι δεν είναι τυχαία η αλλαγή θέσης του Γ. Σακελλαρίδη, όπως και η απομάκρυνση του Θ. Μιχόπουλου από το επικοινωνιακό επιτελείο.

Για αυτό το λόγο στο Μαξίμου αναμένουν τη στάση που θα τηρήσουν οι 53 και στη δεύτερη ψηφοφορία της Τετάρτης, για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Παράλληλα, μετά την ψήφιση του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων αναμένεται να πάει ο Αλέξης Τσίπρας σε Διαρκές Συνέδριο, όπου θα σημειωθεί και η οριστική ρήξη με τους διαφωνούντες, καθώς οι εξελίξεις και η στάση των δύο πλευρών υπογραμμίζουν καθημερινά την παντελή έλλειψη συγκολλητικής ουσίας στην Κουμουνδούρου.

Ουσιαστικά οι δύο πλευρές μέχρι στιγμής αποφεύγουν να επωμιστούν το βάρος της επισημοποίησης μίας πολιτικής διάσπασης, περιμένοντας την κίνηση που θα κάνει η άλλη πλευρά. Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ουσιαστικά συντελεστεί και αυτό που απομένει να γίνει είναι το πεδίο μάχης που θα την επισφραγίσει. Κατά πολλούς αυτό θα είναι ένα νέο «Όχι» στην ψηφοφορία των υπόλοιπων προαπαιτούμενων μέτρων για τη συμφωνία που θα διασφαλίσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Προανήγγειλε τη ρήξη εάν συνεχιστεί το «αντάρτικο» ο Παππάς

Σαφή προειδοποίηση στους διαφωνούντες αλλά και τους... επίδοξους αντάρτες έστειλε τη Δευτέρα ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς με συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο κ. Παππάς αναφερόμενος στο κλίμα ρήξης που υπάρχει στο ΣΥΡΙΖΑ από την επομένη της ψηφοφορίας του πρώτου πακέτου μέτρων την περασμένη εβδομάδα, το οποίο συνοδεύθηκε από 32 διαρροές, τονίζει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο τελευταίος που θα επιλέξει τη διάσπαση». Ωστόσο σημειώνει με νόημα και με το βλέμμα στην ψηφοφορία του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων της Τετάρτης, ότι «η μόνιμη καταψήφιση είναι ασύμβατη με την κοινή πορεία».

«Η στήριξη ή μη μιας κυβέρνησης είναι πολύ μεγαλύτερης κλίμακας επιλογή από την κατάθεση μιας τροπολογίας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε αφήνοντας αιχμές για τη στάση των διαφωνούντων στην ΚΟ αλλά και την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιλαμβάνεται η αλλαγή νομίσματος α λα Σόιμπλε, ούτε τα μνημόνια της δραχμής. Πολύ περισσότερο ανεξήγητες πολιτικές επιλογές του τύπου “στηρίζω άρα καταψηφίζω”», σημειώνει ο κ. Παππάς, από το στόχαστρο του οποίου δεν διαφεύγει ούτε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τον υπουργό Επικρατείας να χαρακτηρίζει «ψευδή» την «απολίτικη φαντασίωση ότι εάν πάμε στα δικαστήρια τον Ντράγκι και τον Τόμσεν θα σώσουμε τις συντάξεις».Sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: