Εσφαξε οκτώ παιδιά γιατί θύμωσε με την κόρη της

Σε κατάσταση σοκ παραμένει η κοινωνία στην Αυστραλία μετά τη μαζική δολοφονία οκτώ παιδιών από μία 37χρονη γυναίκα, η οποία, μάλιστα, ήταν μητέρα των επτά και θεία του ενός.

Σε βάρος της 37χρονης απαγγέλθηκαν κατηγορίες και, σύμφωνα με τον αυστραλιανό Τύπο, δεν αποκλείεται η 37χρονη μητέρα να είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ή να βγήκε εκτός ελέγχου όταν η κόρη της δεν επέστρεψε το βράδυ την ώρα που είχαν συμφωνήσει.
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως οι κατηγορίες σε βάρος της 37χρονης γυναίκας για το φόνο τεσσάρων κοριτσιών και τεσσάρων αγοριών, ηλικίας από 18 μηνών μέχρι 15 ετών, απαγγέλθηκαν στο νοσοκομείο του Κερνς όπου η γυναίκα αναρρώνει από μαχαιριές.
«Πρόκειται για οκτώ κατηγορίες για φόνο, μία για κάθε θύμα», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο επιθεωρητής της αστυνομίας Μπρούνο Ασινκάρ.
Ο Ασνικάρ, ο οποίος δήλωσε πως οι πέντε πατέρες των παιδιών έχουν ενημερωθεί, πρόσθεσε πως η αστυνομία ερευνά αν η χρήση ναρκωτικών έπαιξε κάποιο ρόλο στην τραγωδία.
«Θέλω να καταστήσω σαφές πως δεν το απορρίπτω», δήλωσε. «Λέω πως δεν μπορώ να συζητήσω αν είναι αλήθεια ή όχι».
Η αστυνομία έχει πάρει δηλώσεις από περισσότερους από 100 μάρτυρες και οι νεκροψίες των παιδιών, το όγδοο από τα οποία ήταν μια ανιψιά της κατηγορουμένης, αναμένεται να ολοκληρωθούν αργότερα σήμερα, δήλωσε ο Ασνικάρ.
Ο φόνος των παιδιών, τα πτώματα των οποίων ανακαλύφθηκαν την Παρασκευή, προκάλεσε σοκ στην Αυστραλία που δεν έχει ακόμη συνέλθει από την πολιορκία και το φόνο δύο ομήρων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε καφέ του Σίδνεϊ.
Ο πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ χαρακτήρισε τα γεγονότα στο Κερνς «σπαραξικάρδια» και μίλησε για «ημέρες δοκιμασίας» για την Αυστραλία.
Ενώ οι επιμνημόσυνες δεήσεις συνεχίσθηκαν το Σαββατοκύριακο για τα θύματα της πολιορκίας του Σίδνεϊ, συγγενείς και φίλοι των παιδιών συγκεντρώθηκαν σ' ένα αυτοσχέδιο ιερό από λουλούδια που έχει δημιουργηθεί κοντά στο σπίτι τους στη Μανούρα, προάστιο του Κερνς.
Η αστυνομία δεν ανακοίνωσε το όνομα της κατηγορουμένης, επικαλούμενη την ανάγκη να προστατευθεί η ταυτότητα των παιδιών, κάτι που συνιστά συνήθη διαδικασία στις ποινικές υποθέσεις στην Αυστραλία.
Η αστυνομία επισήμανε επίσης πως η δημοσιοποίηση των ονομάτων και φωτογραφιών των νεκρών παιδιών θα συνιστούσε παραβίαση των πολιτιστικών πρωτοκόλλων της ιθαγενούς κοινότητας των νήσων Τόρες Στρέιτ, στην οποία ανήκει η οικογένεια.
Ο Ασνικάρ δήλωσε πως η αστυνομία θα δημοσιοποιεί στο εξής λιγότερες πληροφορίες για την υπόθεση καθώς η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος της μητέρας σημαίνει πως η υπόθεση βρίσκεται πλέον ενώπιον των δικαστηρίων.
«Θα είναι μακρύς και δύσκολος ο δρόμος» για να ολοκληρωθεί η εν λόγω υπόθεση, δήλωσε.
Η οικογένεια ήταν μέλη της κοινότητας των νήσων Τόρες Στρέιτ, μιας ομάδας ιθαγενών Αυστραλών που θεωρείται ξεχωριστή από την ευρύτερη κοινότητα των Αβοριγίνων επειδή κατάγεται από νησιά στα ανοικτά της τροπικής ακτής του Κουίνσλαντ.
Αυστραλιανός Τύπος: Ναρκωτικά ή οργή με τη συμπεριφορά της κόρης;
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστραλιανού Τύπου η 37χρονη μητέρα των παιδιών, Ράϊνα Θαντάϊ, την προηγούμενη νύχτα έψαχνε να βρει τη μεγαλύτερη κόρη της που δεν γύρισε σπίτι στις δέκα το βράδυ, όπως είχαν συμφωνήσει.
Όταν γύρισε η κόρη είχαν ένα φοβερό καβγά με αποτέλεσμα αυτή να ξαναφύγει από το σπίτι.
Λίγο αργότερα η εν λόγω γυναίκα φέρεται να μαχαίρωσε μέχρι θανάτου μερικά παιδιά, ενώ σε άλλα οι θάνατός τους προήλθε από ασφυξία, ενδεχομένως ως συνέπεια στραγγαλισμού.

Σύμφωνα όμως με την εφημερίδα The Australian επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, η 37χρονη Μερσάν Γουαρί ή Ράϊνα Θάνταϊ ήταν υπό την επήρεια του ναρκωτικού Ice.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: