Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2004, όταν ο Αντώνης Λαδάς αποφάσισε να δημιουργήσει το εστιατόριο «Παπαρούνα» σε μια από τις πιο ιστορικές στοές της Θεσσαλονίκης, τη στοά Μαλακοπή. Το κτίριο, κέντρο του φραγκομαχαλά της οθωμανικής Θεσσαλονίκης, χτίστηκε το 1906 από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Vitaliano Pozeli.
Το 1978, το ρολόι στο κέντρο του εμπρόσθιου αετώματος σταμάτησε να λειτουργεί την ώρα του μεγάλου σεισμού της Θεσσαλονίκης, δείχνοντας ακόμα και σήμερα , σηματοδοτώντας έτσι το τέλος μιας εποχής. Από τότε, πολλοί είναι εκείνοι που περνούν τα βράδια τους, υπό τους ήχους της τζαζ μουσικής, βυθισμένοι μέσα στις αποχρώσεις του κόκκινου χρώματος που ντύνουν τα πέταλα της παπαρούνας.Σε συνολική έκταση 300 περίπου τ.μ, και σε τέσσερις διαφορετικούς χώρους λειτουργεί εστιατόριο και bar. Οι τέσσερις αυτοί χώροι επικοινωνούν μέσω της στοάς στην οποία επίσης μπορείτε να απολαύσετε φαγητό και ποτό απολαμβάνοντας jazz μελωδίες.Στο μενού μπορεί κανείς να βρει ποικιλία γεύσεων και αρωμάτων με κυρίαρχο στοιχείο αυτό της μεσογειακής κουζίνας. Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα το μανούρι πανέ με σουσάμι και παπαρουνόσπορο, μανιτάρια πλευρώτους στη σχάρα μαριναρισμένα με σος βινεγκρέτ από ξίδι μπαλσάμικο, χοιρινά φιλετάκια με κρέμα μουστάρδας και φρέσκα μανιτάρια, μπουκίτσες από χοιρινό φιλέτο και κοτόπουλο με πράσινες, κόκκινες πιπεριές, φρέσκα μανιτάρια και σάλτσα πάπρικας, μιλφέιγ μελιτζάνας με μους από μανούρι και ανθότυρο με κρέμα καπνιστού τυριού και ροζ πιπέρια αλλά και υπέροχα risotti και ζυμαρικά. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να κάνουμε στο ειδικό μενού που έχει θεσπίσει για τις καθημερινές τα μεσημέρια το οποίο είναι βασισμένο στην Ελληνική κουζίνα και περιλαμβάνει σούπα, σαλάτα κυρίως πιάτο και ποτήρι κρασί ή μπύρα.Ο κατάλογος των γεύσεων είναι μακρύς, επειδή όμως κανείς δεν αρέσκεται στην ρουτίνα της καθημερινότητας, οι υπεύθυνοι του καταστήματος προχώρησαν στην «Μηνιαία Πρόταση». Μέσα από αυτό το μικρό «θεσμό» δίνεται η ευκαιρία στους πελάτες να γνωρίσουν νέες γεύσεις και προτάσεις πιάτων και κρασιών. Η κάβα περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία κρασιών από τον Ελληνικό και διεθνή αμπελώνα. Στον υπόγειο χώρο του καταστήματος υπάρχει το κελάρι που φιλοξενεί την κάβα.Τον τελευταίο λόγο στο μενού έχει φυσικά το επιδόρπιο. Και εδώ οι επιλογές είναι άκρως αμαρτωλές όπως σουφλέ σοκολάτας με κρέμα βανίλιας και παγωτό, παγωτό αρμενοβίλ με ζεστή σοκολάτα και καβουρδισμένο φιλέτο αμυγδάλου αλλά και cheesecake μπισκότου με κερασάκια αμαρένα.
Το 1978, το ρολόι στο κέντρο του εμπρόσθιου αετώματος σταμάτησε να λειτουργεί την ώρα του μεγάλου σεισμού της Θεσσαλονίκης, δείχνοντας ακόμα και σήμερα , σηματοδοτώντας έτσι το τέλος μιας εποχής. Από τότε, πολλοί είναι εκείνοι που περνούν τα βράδια τους, υπό τους ήχους της τζαζ μουσικής, βυθισμένοι μέσα στις αποχρώσεις του κόκκινου χρώματος που ντύνουν τα πέταλα της παπαρούνας.Σε συνολική έκταση 300 περίπου τ.μ, και σε τέσσερις διαφορετικούς χώρους λειτουργεί εστιατόριο και bar. Οι τέσσερις αυτοί χώροι επικοινωνούν μέσω της στοάς στην οποία επίσης μπορείτε να απολαύσετε φαγητό και ποτό απολαμβάνοντας jazz μελωδίες.Στο μενού μπορεί κανείς να βρει ποικιλία γεύσεων και αρωμάτων με κυρίαρχο στοιχείο αυτό της μεσογειακής κουζίνας. Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα το μανούρι πανέ με σουσάμι και παπαρουνόσπορο, μανιτάρια πλευρώτους στη σχάρα μαριναρισμένα με σος βινεγκρέτ από ξίδι μπαλσάμικο, χοιρινά φιλετάκια με κρέμα μουστάρδας και φρέσκα μανιτάρια, μπουκίτσες από χοιρινό φιλέτο και κοτόπουλο με πράσινες, κόκκινες πιπεριές, φρέσκα μανιτάρια και σάλτσα πάπρικας, μιλφέιγ μελιτζάνας με μους από μανούρι και ανθότυρο με κρέμα καπνιστού τυριού και ροζ πιπέρια αλλά και υπέροχα risotti και ζυμαρικά. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να κάνουμε στο ειδικό μενού που έχει θεσπίσει για τις καθημερινές τα μεσημέρια το οποίο είναι βασισμένο στην Ελληνική κουζίνα και περιλαμβάνει σούπα, σαλάτα κυρίως πιάτο και ποτήρι κρασί ή μπύρα.Ο κατάλογος των γεύσεων είναι μακρύς, επειδή όμως κανείς δεν αρέσκεται στην ρουτίνα της καθημερινότητας, οι υπεύθυνοι του καταστήματος προχώρησαν στην «Μηνιαία Πρόταση». Μέσα από αυτό το μικρό «θεσμό» δίνεται η ευκαιρία στους πελάτες να γνωρίσουν νέες γεύσεις και προτάσεις πιάτων και κρασιών. Η κάβα περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία κρασιών από τον Ελληνικό και διεθνή αμπελώνα. Στον υπόγειο χώρο του καταστήματος υπάρχει το κελάρι που φιλοξενεί την κάβα.Τον τελευταίο λόγο στο μενού έχει φυσικά το επιδόρπιο. Και εδώ οι επιλογές είναι άκρως αμαρτωλές όπως σουφλέ σοκολάτας με κρέμα βανίλιας και παγωτό, παγωτό αρμενοβίλ με ζεστή σοκολάτα και καβουρδισμένο φιλέτο αμυγδάλου αλλά και cheesecake μπισκότου με κερασάκια αμαρένα.
Μπορείτε να επισκεφτείτε την Paparouna και στο facebook.
Restaurant-Bar "Paparouna"
Συγγρού 7 & Βηλαρά 2, 54625 Θεσσαλονίκη2310 510852
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου