Κτήμα ΑΛΦΑ - Ξινόμαυρο Reserve Παλαιά Κλήματα 2007


Ένα πληθωρικό ερυθρό κρασί από Ξινόμαυρο για πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις. Χαρακτηρίζεται από περίτεχνη πικάντικη μύτη, γεμάτο στόμα με σωστά έντονες τανίνες, ισορροπία και μεγάλη διάρκεια. Από τις κορυφαίες ερυθρές προτάσεις της σεζόν!
Είναι κοινή παραδοχή ότι το Ξινόμαυρο του Αμυνταίου χρωστάει την δημοτικότητα αλλά και το υψηλό του επίπεδο, κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, στο Κτήμα ΑΛΦΑ. Για άλλη μια φορά, λοιπόν, η ομάδα του Κτήματος οινοποιεί την καλύτερη πρώτη ύλη από αμπέλια 87 ετών, και μας χαρίζει ένα εντυπωσιακό, σπάνιο ερυθρό κρασί που δεν απευθύνεται μόνο στους φίλους του Ξινόμαυρου, αλλά σε όσους αγαπούν τα μεγάλα Ελληνικά κόκκινα κρασιά. Μην το χάσετε


Ποικιλιακή Σύνθεση: Ξινόμαυρο 100% από αμπέλια ηλικίας 86 ετών, διαμορφωμένα σε κύπελλο. 

Θέση: “Χελώνες” σε υψόμετρο 660 μέτρων, με βορειοδυτικό προσανατολισμό, βλέποντας το όρος Βόρας. 

Περιοχή: «Αμπέλια», Αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου. 

Έδαφος: Αμμώδες - αμμοαργιλώδες, σε ασβεστολιθικό υπόστρωμα, με άριστη αποστράγγιση. 

Κλίμα: Ημι-ηπειρωτικό με σημαντικές χιονοπτώσεις και ζεστό, ξηρό καλοκαίρι με δροσερές νύχτες. Συχνή εμφάνιση βορειοδυτικών ανέμων, απουσία ανοιξιάτικου παγετού. 

Τρύγος: Συλλογή σε μικρά κιβώτια σε ατμόσφαιρα ελεγχόμενης ψύξης 8°C. 5 Οκτωβρίου 2007. Στρεμματική Απόδοση: 410 κιλά ανά στρέμμα. 

Οινοποίηση: Αποβοστρύχωση, απουσία θλιπτηρίου, προζυμωτική κρυοεκχύλιση 4 ημερών, αλκοολική ζύμωση σε αυξητικά διαβαθμισμένες θερμοκρασίες, παραμονή του κρασιού για αρκετούς μήνες στις οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση. 

Παλαίωση: Δεκαοκτώ μήνες σε επιλεγμένα λεπτόκοκκα, γαλλικά δρύινα βαρέλια και δεκαοκτώ μήνες σε φιάλες. Δε φιλτράρεται και δεν υφίσταται απολύτως καμία κατεργασία πριν την εμφιάλωση. 

Αναλυτικά χαρακτηριστικά: Αλκοολικός τίτλος: 13.5% vol., Ολική οξύτητα: 6,4 g/l., Ανάγοντα σάκχαρα: 3 g/l/., pH: 3,51. 

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Λαμπερό ρουμπινί χρώμα με έντονα ερυθρές ανταύγειες. Σύνθετο μπουκέτο με χαρακτηριστικά αρώματα αποξηραμένου δαμάσκηνου και ντομάτας. Γεμάτο στόμα, εξαιρετικής ποιότητας φαινολικό δυναμικό, με ισορροπημένη οξύτητα και μακράς διάρκειας επίγευση. Οίνος με μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης. 

Γεωπόνος-Ειδ.Αμπελουργίας: Dr Στέφανος Κουντουράς. Αμπελουργός: Μάκης Μαυρίδης. Οινολόγος-Οινοποιός: Άγγελος Ιατρίδης.

houseofwine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸