Cocktail blog

Στην κορυφή το Android, ενώ τα Windows επιστρέφουν



Περαιτέρω διεύρυνση της αγοράς των smartphone, άνοδο του Android στην πρώτη θέση εντός του 2011, με προοπτική τα επόμενα χρόνια ένα στα δυο «έξυπνα» τηλέφωνα να εφοδιάζεται με το λειτουργικό της Google, αλλά και ένα ιδιαίτερα ευοίωνο μέλλον για τα Windows Phone 7 προβλέπει έρευνα της IDC.
Μέχρι το τέλος του έτους υπολογίζεται ότι θα έχουν πουληθεί 450 εκατομμύρια νέες συσκευές «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων,

με την αγορά τους να διευρύνεται κατά 49,2% σε σύγκριση με το 2010, οπότε και πουλήθηκαν 303,4 εκατομμύρια τεμάχια.
Στον τομέα των λειτουργικών συστημάτων εκτιμάται ότι το Android θα περάσει στην πρώτη θέση, «τρέχοντας» το 39,5% των νέων smartphone, με το Symbian να περιορίζεται πλέον στη δεύτερη θέση (20,9%), το iOS της Apple να ακολουθεί με 15,7%, το λειτουργικό των Blackberry να βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 14,9% και τα Windows να μένουν στο 5,5% -ενώ 3,5% μοιράζονται τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα.
Εντούτοις, η πρόβλεψη της IDC θέλει το νέο λειτουργικό της Microsoft να παίζει σημαντικό ρόλο τα επόμενα χρόνια, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας με τη Nokia και καθώς οι πρώτες συσκευές-προϊόντα της σύμπραξης των δυο εταιρειών αναμένονται στις αρχές του 2012. Ετσι, το 2015 εκτιμάται ότι τα Windows Phone 7 θα κατέχουν τη δεύτερη θέση στην αγορά των smartphone με 20,9% (και ετήσιο ρυθμό αύξησης 67,1%), πίσω από το αδιαφιλονίκητο φαβορί, δηλαδή το Android με μερίδιο αγοράς που θα έχει διαμορφωθεί στο 45,4%.
Το iOS των iPhone υπολογίζεται ότι θα έχει παραμείνει στην τρίτη θέση, με σχεδόν σταθερό μερίδιο (15,3%), ενώ το μέχρι πέρσι κραταιό Symbian θα έχει σχεδόν εκλείψει, με ποσοστό επί των νέων συσκευών που υπολογίζεται μόλις στο 0,2%.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: