- 500 γρ. γαρίδες μεσαίες χωρίς κέλυφος με ουρά
- 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κουτ. τσαγιού αλάτι
- ½ κουτ. τσαγιού πιπέρι καγιέν ή πάπρικα ή τσίλι
- 1 κουτ. τσαγιού θυμάρι
- ¾ φλιτζανιού μπίρα (περίπου)
- λάδι για το τηγάνισμ
- Εκτέλεση:
- Ξεπαγώνετε τις γαρίδες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις πλένετε και τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
- Σε μεσαίο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι και τα μπαχαρικά. Προσθέτετε στο μείγμα μπίρα μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Κρατώντας τις γαρίδες από την ουρά, τις βουτάτε μία μία στο χυλό και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι για 3΄-4΄περίπου γυρίζοντας τις για να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Σερβίρετε τις γαρίδες με διάφορες έτοιμες σάλτσες (γλυκόξινη, ταρτάρ, κέτσαπ, κλπ) , γαρνίρετε με φέτες λεμονιού και τις συνοδέψτε τις με μία δροσερή, ανάμικτη σαλάτα.
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου