Semifreddo σοκολάτας
Το κλασικό παγωμένο γλυκό της Ιταλίας, ένας συνδυασμός παγωτού και αφράτης μους, σε μια αρκετά εύκολη συνταγή, γεμάτη σοκολάτα.
Υλικά
250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κ.κ. υγρή βανίλια
6 ασπράδια
¾ φλιτζάνι ζάχαρη
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
1. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνετε να κρυώσει.
2. Χτυπάτε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος με τη βανίλια ώσπου να γίνει σαντιγί και τη βάζετε στο ψυγείο.
3. Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν και έπειτα προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει μια γυαλιστερή μαρέγκα.
4. Αναμειγνύετε σε ένα μεγάλο μπολ τη σοκολάτα με τη σαντιγί και τη μαρέγκα.
5. Ρίχνετε το semifreddo σε μακρόστενη φόρμα παγωτού, στρωμένη με μεμβράνη. Την τυλίγεται σε αλουμινόχαρτο και τοποθετείτε στην κατάψυξη για 4 ώρες, μέχρι να παγώσει.
6. Μόλις είναι έτοιμο, αναποδογυρίζετε τη φόρμα σε μια πιατέλα, βυθίζετε ένα μαχαίρι σε ζεστό νερό και κόβετε σε φέτες.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου