Cocktail blog

Villa Rustica στην Κόνιτσα



Τηλ. Κρατήσεων: 6989 082368.Μια μοναδική αγρέπαυλις με σουίτες, μονόχωρες και δίχωρες, που συνδυάζουν απόλυτα την άνεση με το εκλεπτυσμένο γούστο..Δυνατότητα για κάθε λογής extreme outdoor activities (rafting, monoraft, mountain bike κ.α.)..Παροχή βεβαίωσης επιπέδου απο τη No Limits..Η εκπαίδευση Kayak γίνεται καθημερινά στα όρια του Εθνικού δρυμού Βίκου-Αώου.


Την παράξενη αυτή ονομασία του συγκροτήματος μπορούμε να την αναζητήσουμε πίσω στο χρόνο. Φτάνοντας στη ρωμαϊκή περίοδο. Ως Villa Rustica την εποχή εκείνη χαρακτήριζαν τις μεγάλες αγρεπαύλεις - ο συνηθέστερος τρόπος οικονομικής οργάνωσης των επαρχιών της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας οι οποίες αποτελούσαν ιδιοκτησία Ρωμαίων Ευγενών ή Ελλήνων φιλορωμαίων. Οι εμπνευστές της σύγχρονης Villa Rustica, δημιούργησαν το συγκρότημα κοντά στο χώρο που ανακαλύφθηκαν τα αρχαιολογικά κατάλοιπα μιας Villa Rustica της ρωμαϊκής περιόδου.
/25/66/1309874186625.jpg
Την ωραία αυτή ιστορία που θυμίζει παραμύθι διανθίζουν με τον καλύτερο τρόπο ένα ζευγάρι, ο Χρήστος και η Ελένη, που έφτιαξαν ένα  πανέμορφο και με ιστορικές αναφορές πολυτελές συγκρότημα, ιδανικό για να μας βοηθήσουν να ξεφύγουμε για λίγο από  το άγχος της καθημερινότητας. Το Villa Rustica βρίσκεται στην  γραφική Κόνιτσα του νομού Ιωαννίνων, στην κωμόπολη που τη χαρακτηρίζει, μεταξύ άλλων, η οροσειρά της Πίνδου, η χαράδρα του Αώου ποταμού και ο πιο καθαρός ποταμός της Ευρώπης, ο Βοϊδομάτης. Η θέα είναι εκπληκτική καθώς η αγρέπαυλις είναι εξολοκλήρου προσανατολισμένη προς τη χαράδρα του Αώου και την επιβλητική κορυφή της Γκαμήλας. Δηλαδή για να το μεταφράσουμε όπως πρέπει, ας ξεχάσουμε για λίγο τις παραλίες και τους καύσωνες και την υστερία για μια ομπρέλα και ένα κόκκο άμμου για να απολώσουμε πετσέτα. Η φύση εδώ φιλμάρει καλύτερα τις ανάγκες μας. Και ποιες είναι αυτές; Τα κλασσικά. Λίγη ξεκούραση. Και πολύ fun.
/69/79/1309875747969.jpg
Την ξεκούραση την έχουμε στο τσεπάκι. Τα δωμάτια βλέπουν βουνό και είναι άρτια εξοπλισμένα έτσι ώστε να  ικανοποιήσουν κάθε μας ανάγκη. Δεν θα μπορούσε να συμβεί και αλλιώς. Μέσα στο κατάφυτο αγρόκτημα 30 στρεμμάτων, με τις αμυγδαλιές, τα αμπέλια, τις ελιές και τα οπωροφόρα δέντρα η έννοια της χαλάρωσης επιστρέφει στις ρίζες της. Βοηθά και η εκλεπτυσμένη αισθητική της κάθε σουίτας. Δαθέτει το δικό της τζάκι και είναι ιδανική τόσο για τις ρομαντικές βραδιές ενός ζευγαριού όσο και για τις στιγμές χαλάρωσης μιας οικογένειας αλλά και μιας μεγάλης παρέας. Σε αυτό συντελεί και η θέα που πραγματικά κόβει την ανάσα, αφού από τις τεράστιες μπαλκονόπορτες της κάθε σουίτας, ο επισκέπτης ατενίζει τη χαράδρα του Αώου και την κορυφή της Γκαμήλας, που χαρακτηρίζεται από πολλούς ως οι Ελληνικές Άλπεις.
Στο τσεπάκι όμως έχουμε και την διασκέδαση με το canoe kayak και κάθε λογής extreme outdoor activities. Ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί με τα πόδια ή με ποδήλατο στα 30 στρέμματα του αγροκτήματος ή σε επιλεγμένα μονοπάτια της περιοχής. Μπορεί επίσης κανείς να παρακολουθήσει τις εργασίες μέσα στο αγρόκτημα ή και να συμμετέχει σε αυτές βοηθώντας για παράδειγμα στην διαδικασία απόσταξης αγνού τσίπουρου (πριν το δοκιμάσει). Και βέβαια από την στιγμή που ο Βοιδομάτης ή ο Αώος τον καλεί μπορεί να κάνει rafting, monoraft, mountain bike, αναρρίχηση και καταρρίχηση, canyoning, canoe kayak, με τη πολύτιμη βοήθεια της No Limits. Και ειδικά γι αυτό το τελευταίο μετά από έξι μέρες μπορεί να πάρει σχετική βεβαίωση επιπέδου.
/39/79/1309875747939.jpg
Το αγρόκτημα «VILLA RUSTICA» απέχει μόλις 5 λεπτά από το κέντρο της Κόνιτσας. Ακολουθείστε τη βόρεια έξοδο (προς Κοζάνη). Περάστε μπροστά από τα ΚΤΕΛ Κόνιτσας, διασχίστε το μεγάλο parking και σε 200m στρίψτε αριστερά προς Μονή Μολυβδοσκεπάστου και Μάζι - Αετόπετρα (υπάρχει σήμανση). Σε τρία λεπτά  θα περάσετε κάτω από την Εθνική οδό και αμέσως θα συναντήσετε το παλιό γεφυράκι της Τοπόλιτσας. Περάστε το γεφυράκι και στρίψτε αμέσως δεξιά και σε απόσταση 500m θα συναντήσετε την αγρέπαυλη Villa Rustica.

Villa Rustica

Σερβενά
44100 Κόνιτσα
http://www.villarustica.gr/
Villa Rustica, Κόνιτσα, 44100, Σερβενά 
Groupon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: