Ξενώνας Nives στο Πανέμορφο Νυμφαίο Φλώρινας


προσφορά για Ξενώνας Nives Travel

Τηλ. επικοινωνία στο 23860 31121.Ένα πανέμορφο πετρόκτιστο κτίριο με κύρια χαρακτηριστικά μια περίτεχνη πέτρινη σκάλα, ένα εσωτερικό ζωγραφικό διάκοσμος υψηλής αισθητικής και  δωμάτια με χειροποίητα χαλιά και  λεπτομέρειες παραδοσιακής αίσθησης που ενθουσιάζουν. Ένας χώρος που θυμίζει  γυρίσματα ταινίας εποχής.Το Νυμφαίο είναι διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός και διατηρητέος ιστορικός τόπος. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1350 μ. στο Βίτσι, σε ένα αλπικό τοπίο εξαιρετικού κάλλους.Ένα από τα δέκα
ομορφότερα χωριά της Ευρώπης σύμφωνα με τους περισσότερους παγκόσμιους ταξιδιωτικούς οδηγούς.Στο Νυμφαίο, ένα παραδοσιακό οικισμό και ένα από τους γνησιότερους προορισμούς των Βαλκανίων, ο χρόνος δείχνει να έχει σταματήσει και να  περιμένει τον καθένα από εμάς για να το θαυμάσει. Μια επίσκεψη που αξίζει να την πραγματοποιήσει αφού μπορεί να επισκεφτεί τα κοντινά χιονοδρομικά κέντρα του Καϊμάκτσαλάν, Βίγλας – Πισοδερίου και Βιτσίου, όπως επίσης και τις λίμνες των Πρεσπών, την Φλώρινα ή την πόλη της Καστοριάς με την ομώνυμη λίμνη. «Βοηθό» σε αυτή του προσπάθεια μπορεί να έχει ένα σπάνιο παραδοσιακό ξενώνα. Για να ξεκινά και να γυρίζει εκεί που όλα μοιάζουν σαν σκηνικό από ταινία εποχής.

/20/00/1330513920020.jpg
Ο Παραδοσιακός ξενώνας Nives  κτίστηκε από Νεβεσκιώτη (Νυμφαιώτη) μετανάστη της Αμερικής στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Πρόκειται για ένα πανέμορφο πετρόκτιστο κτίριο με κύριο χαρακτηριστικό της εξωτερικής του όψης, την περίτεχνη πέτρινη σκάλα, κάθε σκαλοπάτι της οποίας αποτελείται από μονοκόμματη μασίφ πέτρα. Στο εσωτερικό του, ο ζωγραφικός διάκοσμος υψηλής αισθητικής και ποιότητας διακοσμητικών στοιχείων, προσδίδει ιδιαίτερο χαρακτήρα στην ψηλοτάβανη σάλα του πρώτου ορόφου. Το κτίριο κατοικούνταν είτε μόνιμα είτε περιοδικά μέχρι και πριν από λίγα χρόνια. Οι τωρινοί του ιδιοκτήτες σεβόμενοι την αρχιτεκτονική παράδοση του οικισμού διατήρησαν και ανέδειξαν τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία του κτιρίου προβαίνοντας σε όσο το δυνατόν λιγότερες επεμβάσεις κατά την διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης του, ώστε να μετατραπεί σε έναν άνετο παραδοσιακό ξενώνα. Κύριο μέλημα τους, ο φιλοξενούμενος να νιώσει την θαλπωρή και διαχρονικότητα ενός αυθεντικού Νεβεσκιώτικου σπιτιού.
/49/00/1330513920049.jpg
Ο επισκέπτης συμμετέχει σε ένα σκηνικό παλιάς ιστορίας σαν από αυτές που  ακούς στο καφενείο  από ηλικιωμένους. Το liqueurφραγκοστάφυλο, ο παλιός πέτρινος φούρνος της γιαγιάς, ευχές στα αραβικά από όσους Νυμφαιώτες πήραν το δρόμο της ξενιτιάς στην αχανή Οθωμανική Αυτοκρατορία. Δωμάτια με χειροποίητα χαλιά και μικρές λεπτομέρειες όπως παραδοσιακά αντικείμενα αντίκες, χειροποίητα μπρούτζινα φωτιστικά και διαφορετικά χρώματα που ενθουσιάζουν. Και να ισόγειο με  παραδοσιακά χειροποίητα πλακάκια για να υποδεχτεί το πλούσιο πρωινό όλης της περιοχής. Βιολογικές μαρμελάδες από φρούτα του οπωρώνα ή από φρούτα του δάσους, τυρί, σαλάμι, σπιτικά παραδοσιακά γλυκά, corn flakes, γάλα, χυμοί, τσάι, καφές, αυγά, μέλι, πραλίνα φουντουκιού και βέβαια οι διάσημες παραδοσιακές βλάχικες πίτες του Νυμφαίου.
/90/00/1330513920090.jpg
Tips μιας περιοχής που θυμίζει παραμύθι
  • Το Νυμφαίο κατοικήθηκε για πρώτη φορά το 1385 και κατέστη επί τρεις αιώνες ονομαστό κέντρο αργυροχρυσοχοϊας. Ανέδειξε σπουδαίους εθνικούς αγωνιστές, ευεργέτες και επιστήμονες.
  • Η αρχική ονομασία, του οικισμού ήταν Νιβεάστα, που σημαίνει στα βλάχικα ταυτόχρονα Νύφη, Αθέατη (Ni Vista) και Χιονάτη (Nive Sta). Είναι και τα τρία. Από τα τέλη του 18ου αιώνα ονομάσθηκε Νέβεσκα. Το 1929 μετονομάσθηκε επίσημα σε Νυμφαίον.
  • Ο φιλοξενούμενος στο Νυμφαίο, μπορεί να συνδυάσει την διαμονή του με ατελείωτες βόλτες στα γραφικά καλντερίμια του παραδοσιακού οικισμού και να πάρει μια γεύση από την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του τόπου με τις περίτεχνες προσόψεις των διάσπαρτων αρχοντικών στις γειτονιές του.
  • Κοντά στην πλατεία, δεσπόζει, με την μνημειώδη αρχιτεκτονική, η Νίκειος Σχολή. Το παλιό Δημοτικό Σχολείο και Ημιγυμνάσιο στο Νυμφαίο, το οποίο μπορεί ο καθένας να επισκεφτεί ώστε να θαυμάσει τις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις, που κατά καιρούς φιλοξενούνται στο χώρο του Σχολείου.
  • Κάτω ακριβώς από την εκκλησία του χωριού, τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, με τη τρίκλιτη ξυλόστεγη βασιλική, υπάρχει το μουσείο του Νυμφαίου. Ένα αντίγραφο παραδοσιακού Νυμφαιώτικου αρχοντικού, με τρεις ορόφους αναμνήσεων από τα Βαλκάνια μιας άλλης εποχής.
  • Για τους λάτρεις της πεζοπορίας υπάρχει το Πάρκο Άγριας Φύσης με μονοπάτια στο δάσος με ειδική σήμανση, στα οποία ο περιπατητής έχει την μοναδική εμπειρία να βιώσει με όλες τις αισθήσεις του μοναδικά αλπικά τοπία.
  • Το ευρωπαϊκό κέντρο προστασίας της καφέ αρκούδας, ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, μοναδικό στο είδος του, αλλά και μοναδικό στον τρόπο με τον οποίο μαγεύει μικρούς και μεγάλους συνεισφέροντας τα μέγιστα στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση όλων μας βρίσκεται εδώ.
Υπηρεσίες
  1. Ατομικό μπάνιο.
  2. Τηλεόραση
  3. Σετ Καλλυντικών Περιποίησης.
  4. Πρωινό.
  5. Χώρος Στάθμευσης Οχημάτων.
  6. Δυνατότητα σύνδεσης με το διαδίκτυο στο χώρο υποδοχής.
  7. Dvd/Cdplayer σε κάποια από τα δωμάτια.

Ξενώνας Nives

Νυμφαίο Φλώρινας
53078 Φλώρινα
Website / Facebook
Ξενώνας Nives, Φλώρινα, 53078, Νυμφαίο Φλώρινας 
Groupon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸