Cocktail blog

Παραδοσιακούς Ξενώνες «Αχαϊκό Χωριό»

Αχαϊκό ΧωριόΜία ξεχωριστή πρόταση για τις ημέρες του Πάσχα (και όχι μόνο). Βιώστε τη Μαγεία και τη μοναδική ομορφιά του ΑΧΑΪΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.Ιδανικό περιβάλλον και οικονομική λύση για μεγάλες Παρέες και Οικογένειες καθώς τα σαλέ είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους και μπορούν να φιλοξενήσουν το καθένα από 2 έως και 8 άτομα.Είναι μία πρόταση εναλλακτικού τουρισμού με δραστηριότητες αγροτουριστικές και αθλητικές.Χώρος απόλυτα ασφαλής για τα παιδιά.Το «Αχαϊκό χωριό» είναι το όραμα μίας οικογένειας, που έγινε πραγματικότητα και είναι βασισμένο στην αγάπη της
για τα παιδιά, τα ζώα και τη φύση. Οι φιλοξενούμενοι του μπορούν να απολαύσουν την απόλυτη ηρεμία και γαλήνη του βουνού στα 1350μ. υψόμετρο, τις απίθανες και έντονες εναλλαγές του τοπίου. Να ζήσουν φθινοπωρινές στιγμές, στην κυριολεξία πάνω από τα σύννεφα που απλώνονται κάτω από τα πόδια τους σε χαμηλότερο υψόμετρο, με τον ήλιο να λάμπει μόνο για αυτούς.

  • /53/34/1333995013453.jpg

    Με πέτρα, ξύλο, μεράκι και απεριόριστη θέα στις κοιλάδες του Χελμού, οι οικολογικές εγκαταστάσεις του Αχαϊκού Χωριού είναι απόλυτα εναρμονισμένες και φιλικές με το φυσικό περιβάλλον, με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και αισθητική. Τα ξύλινα σπιτάκια (σαλέ) φτιάχτηκαν από ολόκληρους κορμούς δέντρων Πεύκης Φιλανδίας με εσωτερικά μπάνια και καλοριφέρ. Οι παραδοσιακές πέτρινες κατοικίες  είναι χτισμένες με πέτρα και ξύλο και διαθέτουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Η τραπεζαρία είναι κατασκευασμένη εξ' ολοκλήρου με πέτρα πελεκητή στο χέρι, έχει εσωτερικά ξύλινα πρέκια και πέτρινες καμάρες. Διαθέτει μία υπερσύγχρονη κουζίνα με παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, πιάτα φερμένα από το χωριό, φτιαγμένα από υλικά του κήπου και του αγροκτήματος.
    /09/06/1333995020609.jpg

    Είναι κτισμένο στα ριζιμιά της κορυφής του Κλοκού, σε ένα μπαλκόνι του βουνού με απεριόριστη θέα και σε υψόμετρο 1350μ. Βρίσκεται στα όρια της δασικής με την αλπική ζώνη, σε χορτολιβαδική έκταση, με διάσπαρτα άγρια δέντρα-κορομηλιές, αχλαδιές, καρυδιές, κέδρα καθώς και αιωνόβιες άγριες κερασιές. Η ευρύτερη περιοχή μάλιστα έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000, ως περιοχή με ιδιαίτερη βιοποικιλιότητα.
    /41/06/1333995020641.jpg

    Το Αχαικό χωριό διατηρεί ανέγγιχτο το ευρύτερο περιβάλλον χρησιμοποιώντας την ενέργεια χωρίς σπατάλες, με αυτόνομη ανανεώσιμη πηγή ενέργειας που του παρέχει το φωτοβολταϊκό του σύστημα. Ανακυκλώνει το νερό με σύστημα βιολογικού καθαρισμού και το χρησιμοποιεί για το πότισμα των αγρών. Δεν σπαταλά το άφθονο νερό της πηγής του, απλώς το απολαμβάνει καθώς πηγάζει απευθείας από το βουνό και οι ντόπιοι το θεωρούν ιδιαίτερα χωνευτικό και ιαματικό.
    /76/06/1333995020676.jpg

    Στο αγρόκτημα θα δούμε οικόσιτα ζώα, που διαμένουν σε σύγχρονους υγιεινούς πετρόκτιστους σταύλους, άλογα, γαίδουράκια, κότες, κατσίκες και σκυλάκια που περιμένουν μεταξύ άλλων το ανθρώπινο χάδι των παιδιών που θα τα επισκεφθούν.
    Καθαρό περιβάλλον και υπέροχοι φιλόξενοι άνθρωποι σας περιμένουν για να βιώσετε και εσείς το όραμα του ανθρώπου που έχτισε το ΑΧΑΪΚΟ ΧΩΡΙΟ!
    Κάθε επίσκεψη στο αγρόκτημα του Αχαικού χωριού είναι μία νέα εμπειρία. Γιατί συνδυάζει την άγρια φυσική ομορφιά του βουνού, με την πολυτέλεια και την άνεση ενός σύγχρονου καταλύματος (τόσο ιδανική πρόταση για τις μέρες του Πάσχα). 
    Η κουζίνα διαθέτει παραδοσιακά πιάτα, τοπικές συνταγές και γεύσεις, φαγητά της ώρας και φυσικά αγαπημένα παιδικά πιάτα, a la carte. Όλα είναι φτιαγμένα με αγνά υλικά!
    Δραστηριότητες που θα αγαπήσουμε:
    • Ποδήλατο στο βουνό
    • Τοξοβολία
    • Ιππασία
    • Ορειβασία, εξερευνήσεις και πικ-νικ στην κορυφή του Κλωκού
    • Συμμετοχή στη φροντίδα των ζώων του κτήματος, του λαχανόκηπου μας, συγκομιδή λαχταριστών πετροκέρασων από τις άγριες κερασιές καθώς και παρασκευή γλυκών και μαρμελάδας
    • Το «Αχαϊκό χωριό»  βρίσκεται  κοντά στα Καλάβρυτα, στο μέσον της διαδρομής Αιγίου - Καλαβρύτων . Στην ορεινή Αιγιαλεία, στο 23° χιλ. της διαδρομής Αιγίου - Καλαβρύτων πάνω από το χωριό Άγιος Παντελεήμονας. Απέχει  1:30 - 2 ώρες από την Αθήνα, 20 λεπτά από τη θάλασσα και την πόλη του Αιγίου και 20 χλμ από τα Καλάβρυτα
    Δείτε τον Ξενώνα Αχαϊκό Χωριό στο Facebook.
    Αχαϊκό Χωριό
    Αγιος Παντελεήμονας
    25100 Αίγιο
    http://www.achaikochorio.gr

    groupon.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: