Cocktail blog

Αλλάζει το κέντρο της Καλαμαριάς


 
Αμέσως μετά, τα συνεργεία θα πιάσουν δουλειά στην απέναντι πλευρά του δρόμου, η οποία θα κλείσει οριστικά για τα αυτοκίνητα, αφού θα μετατραπεί πλήρως σε πεζόδρομο.
Το ρεύμα που θα παραδοθεί σε λίγες μέρες θα έχει μία λωρίδα κυκλοφορίας προς τη Νέα Κρήνη, μόνο για διέλευση, τη μοναδική που θα παραμείνει σε όλη τη Μεταμορφώσεως, που κατά τα άλλα θα πεζοδρομηθεί. Η λωρίδα που θα απομείνει στο ρεύμα καθόδου θα έχει πλάτος 3,70 μέτρα, θα είναι μόνον για διέλευση οχημάτων, ενώ η στάθμευση, αλλά και η προσωρινή στάση θα απαγορεύονται.
Οι εργασίες στην απέναντι πλευρά της Μεταμορφώσεως, που θα αρχίσουν στις αρχές Ιουνίου, αναμένεται να ολοκληρωθούν στο σύνολό τους το αργότερο μέσα σε έξι μήνες, ενώ αμέσως μετά σειρά θα πάρει η ανάπλαση του πεζόδρομου της Κομνηνών, που αναμένεται να διαρκέσει και αυτή το πολύ έξι μήνες. Κι αυτό καθώς το έργο που εκτελείται εντάσσεται στην ανάπλαση του κέντρου της Καλαμαριάς.
Ικανοποιητικοί ρυθμοί
«Το έργο εξελίσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί στο σύνολό του νωρίτερα απ' ό,τι προβλέπει το χρονοδιάγραμμα. Οι πολίτες αποδέχονται την πεζοδρόμηση, παρακολουθούν τις εργασίες και προσμένουν την ολοκλήρωσή τους, παρά το ότι η πεζοδρόμηση συνεπάγεται την κατάργηση 120 θέσεων στάθμευσης», σημειώνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Καλαμαριάς, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Η κατάργηση των θέσεων στάθμευσης, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, μπορεί να αντιμετωπιστεί, αφού πλέον λειτουργεί στην πλατεία Δημαρχείου υπόγειος χώρος στάθμευσης, 270 θέσεων. Ο δήμος, εξάλλου, προτίθεται να προχωρήσει στο μέτρο της χορήγησης κάρτας κατοίκου, το οποίο ωστόσο είναι χρονοβόρο.
Οι αλλαγές
Η... νέα Μεταμορφώσεως, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, θα διαθέτει ποδηλατόδρομο, ράμπες, οδηγό τυφλών, ζώνη περιπάτου, διαβάσεις πεζών, παγκάκια, ειδικές εσοχές για τις φορτοεκφορτώσεις, αλλά και ελεγχόμενους χώρους ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, έτσι ώστε να μην υπάρχει ασυδοσία.
Σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο, στο ρεύμα καθόδου, θα υπάρχει μία μεγάλη εσοχή, όπου θα σταθμεύουν τα φορτηγά, για να γίνεται ομαλά η τροφοδοσία των καταστημάτων. Επιπλέον, κατά μήκος της Μεταμορφώσεως θα υπάρχουν δύο εσοχές για τα ταξί.
Η πεζοδρόμηση θα συνδυαστεί με σημαντική ενίσχυση του πρασίνου και δενδροφυτεύσεις. Το ίδιο θα ισχύσει και για τον πεζόδρομο της Κομνηνών, όπου θα ανακατασκευαστεί το δάπεδο και θα τακτοποιηθούν τα τραπεζοκαθίσματα, θα ενισχυθεί ο φωτισμός και θα βελτιωθούν οι υποδομές για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα ή προβλήματα όρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: