Cocktail blog

Πράσινη σαλάτα με καραμελωμένο μοσχάρι (2 μερίδες)



Τι θα χρειαστείτε: 
Μίγμα διάφορων λαχανικών για σαλάτα (1 μαρούλι, 1 iceberg, λόλα, κόκκινο λάχανο κ.λ.π.) 
1 ματσάκι ρόκα 
2 παντζάρια βρασμένα 
150γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο 
2 κ.σ. ελαιόλαδο 
3 κ.σ. μπαλσάμικο 
Αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Τι θα κάνετε: Πλένετε καλά τα λαχανικά και τα στραγγίζετε. Τα χοντροκόβετε σε σαλατιέρα. Καθαρίζετε τα βρασμένα παντζάρια, τα κόβετε σε καρέ και τα βάζετε στη σαλάτα. Κόβετε το φιλέτο σε λωρίδες. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ροδίζετε το κρέας για 1΄ από κάθε πλευρά. Αλατοπιπερώνετε. «Σβήνετε» με το μπαλσάμικο και αφήνετε για 1΄ το τηγάνι στη φωτιά να καραμελώσει η σάλτσα. Αφήνουμε για 5΄ να κρυώσει το κρέας και στη συνέχεια περιχύνετε τη σαλάτα με το καραμελωμένο φιλέτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: