Cocktail blog

Αιτήσεις τέλος για παιδικούς σταθμούς




Λήγει αύριο η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ για μια δωρεάν θέση στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) για όσους τη δικαιούνται, μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος περί «εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μητέρες εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενες ή άνεργες. Από το πρόγραμμα εξαιρούνται οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι των ΟΤΑ α' και β' βαθμού.

Θέσεις υπάρχουν, όπως μαρτυρούν οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις με βάση τα εισοδήματα του 2011 και όχι του 2010, όπως προβλεπόταν αρχικά.

Πρωτιά στις Συκιές
Οπως δείχνουν πάντως οι εγκρίσεις των δομών και των θέσεων που συμπεριελήφθησαν στο πρόγραμμα, μεταξύ των δήμων της Θεσσαλονίκης, ο δήμος Νεάπολης - Συκεών εξασφάλισε τις περισσότερες δωρεάν θέσεις (συνολικά 4.937) σε βρεφικούς-παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ, ενώ είναι η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που κατέκτησε την πρώτη θέση μεταξύ των δήμων πανελληνίως με ποσοστό 8,53% επί του συνόλου των εγκεκριμένων θέσεων (54.471).
Σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οι εξασφαλισμένες θέσεις του δήμου Νεάπολης - Συκεών αντιστοιχούν στο 25,99% των θέσεων και στο 13,54% των δομών, ενώ σε επίπεδο νομού Θεσσαλονίκης στο 43,63% των εγκεκριμένων θέσεων, καταγράφοντας έτσι άλλες δυο πρωτιές. Την ίδια ώρα ο αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν δωρεάν στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του δήμου καλύπτει το 24,56% του συνόλου των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στα ΚΔΑΠ της χώρας και το 73,98% στο νομό Θεσσαλονίκης.
«Οταν οι πρωτιές αφορούν παιδιά ή ακόμη παιδιά με αναπηρία και συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανακούφιση των εργαζόμενων ή άνεργων συμπολιτών μας, και κυρίως των μητέρων, ιδιαίτερα σε τέτοιες δύσκολες περιόδους, τότε τις καμαρώνουμε διπλά και είμαστε διπλά υπερήφανοι και γεμάτοι δύναμη να προσπαθήσουμε περισσότερο για καλύτερα αποτελέσματα», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης. «Τώρα η προσοχή μας και η στόχευσή μας επικεντρώνονται στην ενίσχυση και βελτίωση των υπηρεσιών που θα προσφέρουμε», προσθέτει.

Οι θέσεις
Οι δήμοι της Θεσσαλονίκης έχουν εξασφαλίσει συνολικά 11.315 θέσεις. Οι 4.937 εξ αυτών ανήκουν στο δήμο Νεάπολης - Συκεών, που έρχεται πρώτος μακράν όλων. Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει εξασφαλίσει 1.531 θέσεις, η Θέρμη 1.052, ο δήμος Παύλου Μελά 706, ο Ωραιοκάστρου 604, η Καλαμαριά 462, ο Κορδελιού - Ευόσμου 357, ο Πυλαίας - Χορτιάτη 330, ο δήμος Λαγκαδά 308, ο δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης 296 θέσεις, ο δήμος Δέλτα 261, ο Θερμαϊκού 222, ο Βόλβης 139 και η Χαλκηδόνα 110.
Παράλληλα, με πρωτοβουλία της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, οργανώθηκαν ενημερωτικές συναντήσεις σε δήμους της Μακεδονίας, με αποτέλεσμα να καταγράφεται αύξηση του ποσοστού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην εξασφάλιση θέσεων (47%), όπως επίσης και στο νομό Θεσσαλονίκης (44%), με το δήμο Θεσσαλονίκης να βελτιώνει τη θέση του, εξασφαλίζοντας συμμετοχή της τάξης του 13,53% στο σύνολο των θέσεων των δημοτικών δομών του νομού.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: