Cocktail blog

Εφοδος για παράνομα τραπεζοκαθίσματα




Οι οδικοί άξονες της Καρόλου Ντηλ και της Μητροπόλεως βρέθηκαν προχτές το απόγευμα στο στόχαστρο των υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίες «καθάρισαν» την περιοχή από παράνομα τοποθετημένα τραπεζοκαθίσματα. Πρόκειται για τη δεύτερη εκτεταμένη επιχείρηση μετά την πρώτη που πραγματοποιήθηκε στη Λεωφόρο Νίκης τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της 11ης Ιουλίου.
Ελεγκτές της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου συνεπικουρούμενοι από συνεργεία της Καθαριότητας, της Δημοτικής Αστυνομίας και ανδρών της ΕΛΑΣ χωρισμένοι σε τρία διαφορετικά κλιμάκια διενήργησαν ταυτόχρονο έλεγχο και κατασχέσεις τραπεζοκαθισμάτων σε ισάριθμα σημεία των οδών Καρόλου Ντηλ 6, 10 και Μητροπόλεως 51.

Την αιφνιδιαστική έφοδο συντόνιζαν οι αντιδήμαρχοι Χασδάι Καπόν, Καλυψώ Γούλα και Θανάσης Παππάς. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν παραβάσεις αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστου χώρου και παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας της άδειας μουσικής. Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, με επιστολή του στις αρχές Ιουνίου προς τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν, επισήμανε ότι μετά από τις συνεχείς αναφορές κατοίκων του κέντρου της πόλης και των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών του δήμου Θεσσαλονίκης διαπιστώνεται παρακώλυση της ελεύθερης χρήσης-προσπέλασης των πεζοδρομίων από τραπεζοκαθίσματα ή από μόνιμα εμπόδια ή εγκαταστάσεις των καταστημάτων τους. Οι έλεγχοι τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και σε άλλες περιοχές θα συνεχιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα.
«Προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής διέλευση του κοινού από τους κοινόχρηστους χώρους, ο δήμος Θεσσαλονίκης ζητά από όλους τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες να κατανοήσουν το πρόβλημα, να τηρούν τους κανόνες που αφορούν τα τραπεζοκαθίσματα, ώστε να μην είναι άναρχη η ανάπτυξή τους και να απομακρύνουν –όπου υπάρχουν- τις παράνομες και αυθαίρετες κατασκευές», τονίζει ο κ. Καπόν.
Ε. Β.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: