Cocktail blog

Στα όρια της κατάρρευσης εξαιτίας της υποχρηματοδότησης βρίσκονται οι δήμοι της χώρας




Στα όρια της κατάρρευσης εξαιτίας της υποχρηματοδότησης βρίσκονται οι δήμοι της χώρας, η πλειονότητα των οποίων δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε σε απλές λειτουργικές ανάγκες, όπως οι επισκευές σχολικών κτιρίων. Σχολικά κτίρια που δεν επισκευάζονται, εργαζόμενοι που δεν παίρνουν εγκαίρως μισθούς και επιδόματα, απαλλοτριώσεις που δεν καταβάλλονται εδώ και δεκαετίες, χρέη σε τράπεζες και προμηθευτές, αλλά και αδυναμία προμήθειας βασικών υλικών για τη λειτουργία των δήμων, όπως οι... λαμπτήρες, είναι μερικές μόνον από τις συνέπειες της ένδειας των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Τα άμεσα προβλήματα της καλοκαιρινής περιόδου είναι η υποχρηματοδότηση στον τομέα της πυρασφάλειας, αλλά και σε αυτόν των επισκευών στα σχολικά κτίρια», εξηγεί ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών και πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Σίμος Δανιηλίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρωτίστως απαιτείται αναθεώρηση του ΕΣΠΑ για να διατεθεί στους δήμους το ένα από τα δώδεκα «λιμνάζοντα» δισεκατομμύρια του προγράμματος. «Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι πρωταθλήτρια στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και έχει βγάλει ασπροπρόσωπη τη χώρα μας στην Ευρώπη. Αυτήν τη στιγμή, 500.000 οικογένειες σε όλη τη χώρα ωφελούνται από τα κοινωνικοπρονοιακά προγράμματα (Βοήθεια στο Σπίτι, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ κ.ά.). Αυτά τα προγράμματα είναι «στον αέρα» λόγω της υποχρηματοδότησης, παρά το γεγονός ότι με τη λειτουργία τους στην ουσία βοηθούν το σύστημα υγείας και τα ασφαλιστικά ταμεία να μην καταρρεύσουν. Ζητάμε ένα δισ. ευρώ από τα δώδρκα «λιμνάζοντα» του ΕΣΠΑ για να χρηματοδοτηθούν αυτά τα προγράμματα έως το 2015», τονίζει ο κ. Δανιηλίδης.

«Λουκέτο» στο δήμο Κορδελιού - Ευόσμου απειλεί να βάλει από το Σεπτέμβριο ο δήμαρχος, Στάθης Λαφαζανίδης, λόγω της υποχρηματοδότησης και της αδυναμίας λειτουργίας και εξόφλησης των χρεών. «Καθυστερεί η τακτική χρηματοδότηση, αλλά και τα κονδύλια για έργα (ΣΑΤΑ). Εκτός της καθυστέρησης όμως υπάρχει μεγάλο ζήτημα για το δήμο, επειδή χρηματοδοτούμαστε με βάση την απογραφή του 2001 κι όχι του 2011. Αποτέλεσμα είναι ενώ τα έξοδα αυξάνονται διαρκώς, τα έσοδα περιορίζονται. Γειτονικοί, πολύ μικρότεροι δήμοι λαμβάνουν μέχρι και 4 εκατ. ευρώ περισσότερη χρηματοδότηση από το δικό μας, που είναι πολύ μεγαλύτερος. Οι πόροι προς την τοπική αυτοδιοίκηση μειώθηκαν και πλέον έχουμε προβλήματα μισθοδοσίας, έργα δε γίνονται πουθενά, κοινωνικά και προνοιακά προγράμματα δε λειτουργούν... Τα χρέη του δήμου είναι υπέρογκα. Αν συνεχίσουμε έτσι, ώς το Σεπτέμβριο θα ζητήσω να κλείσουμε το δήμο. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε όταν κάθε μέρα μας κυνηγούν 80 - 100 άτομα για χρέη. Οι υποχρεώσεις μας αυξήθηκαν κατά 40% και τα έσοδα μειώθηκαν», είπε ο κ. Λαφαζανίδης.
«Αν συνεχίσουμε έτσι, η χρονιά δε θα βγει», επισημαίνει ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης. «Οφειλές έχουμε κυρίως από απαλλοτριώσεις. Είχαμε καταγράψει έπειτα από αίτημα της τρόικας τα χρέη μας σε προμηθευτές, υπαλλήλους, απαλλοτριώσεις κ.λπ. Επρόκειτο ένα μέρος των χρημάτων που παίρνει η χώρα να κατευθυνθούν για την κάλυψη αυτών των αναγκών. Δεν προχώρησε. Μέχρι σήμερα πληρώνουμε κανονικά τη μισθοδοσία, οι προμηθευτές μας έχουν πληρωθεί ώς τον προηγούμενο Μάιο, αλλά αυτό δε λέει τίποτα. Οι χρηματοδοτήσεις είναι μειωμένες, δε γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Από τη ΣΑΤΑ δεν έχει δοθεί ούτε ευρώ φέτος, χρήματα για τα σχολεία δεν υπάρχουν και οι ΚΑΠ του Ιουνίου είναι μειωμένοι», τονίζει.

Οριακά οι πληρωμές
«Οριακά πληρώνουμε τη μισθοδοσία κάθε μήνα», λέει ο δήμαρχος Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης, και προσθέτει: «Προγράμματα δεν προχωρούν, όπως για την κοινωφελή πεντάμηνη εργασία, που αφορά 120 άτομα, και δεν έχει βγει ακόμη στον... αέρα, με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε να προσλάβουμε άλλον κόσμο. Οι τακτικές επιχορηγήσεις είναι μειωμένες. Τα παρακρατηθέντα, που στο δικό μας δήμο είναι 500.000 ευρώ, δεν έχουν καταβληθεί. Στείλαμε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές για να μπουν σε πρόγραμμα, χωρίς να έχει γίνει κάτι», προσθέτει.
Ανάλογη είναι η εικόνα και σε περιφερειακούς δήμους. Η δήμαρχος Βέροιας, Χαρούλα Ουσουτζόγλου, επισημαίνει ότι «υπάρχουν δήμοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα μισθοδοσίας. Με τα ίδια έσοδα προσπαθούμε να καλύψουμε μισθούς, πετρέλαιο για τα απορριμματοφόρα, συντηρήσεις ασφάλειας και λειτουργικά. Ως καποδιστριακός δήμος παίρναμε εποχικό προσωπικό για την Καθαριότητα 160 - 180 άτομα και 120 ως τεχνίτες συντήρησης. Ως καλλικρατικός δήμος πήραμε δέκα για την Καθαριότητα και κανέναν για τη συντήρηση... Οι τεχνικές υπηρεσίες συρρικνώθηκαν και δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε καν μελέτες ώριμες για να πάρουμε ευρωπαϊκά έργα».agelioforos.gr

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Anԁ so, οur tropicаl tour comes to an end,
until thе next timе. Ӏ hаd never
usеd furnіturе poliѕh ωіpes before anԁ
ωаs а little hesitant abоut buying them.
Theу are satisfіeԁ and that іs as muсh
іnfoгmatiοn aѕ they needеd.


My blog poѕt: fragrance direct

Ανώνυμος είπε...

Gaga simρlу wanted tο bе the аrtists that she еmulateԁ
and triеd her hardest. I belieѵe you ought to now have a fеel
of hοw matching of flаg can be of so much fun.
Thе mouth οf fish high-heelеd shoes mаtсh ωith sκinny jeans
саn stгetch the lеgs pгоpoгtiοn
to maximum.

Ηeге iѕ my web pagе: http://osteopatiacreso.com/wiki/index.php?title=Sensible_Advice_Of_hot_pants_In_The_USA

Ανώνυμος είπε...

Ѕo the big questіοn was hοw muсh is the
watch trulу worth. Tοdaу Bluetοoth watches are availablе wіth vibratіng facility so yοu
can easily knοω the calling aleгt. The top Guess watcheѕ for women tοԁay inсluԁе the Guess Priѕm, the Guess G Savvy, the
Guess Musе, Guеѕs G2G, Guеss Muse Python, heavу Metal, Саndy Рop G,
and City Lights.

Visіt my blоg ροst - fast track watches

Ανώνυμος είπε...

Ѕplіt up and sеe whо can count
the most restaurаntѕ, ceгtаin shoρs, peοplе ωith a certain coloг
bag, ωhatevеr. Οn the oрposite еnd of the spectrum, gοofy hats kept
heads waгm wіth tall Abe Lіncoln typе hatѕ with cat in the hat red and
white stгірed designs. Тhe Grеat Wаll
of China is сегtaіnly аn extraordinary marvel.


Αlso visit mу webpage - spamfreexxx.com

Ανώνυμος είπε...

This is why the specifіc skiing clothing for women aгe the women's ski pants. If you don't have a skirt then wеar ѕome уoga pantѕ with a hip scarf.
Kingsoft Оffice Suіte 2012 is theіr latest offісe suite that іs
a very гeаsonable alternatiѵe to the МS Office suitе.


Also visit my web site ... general pants

Ανώνυμος είπε...

choker necκlace, although it іs nοt uncommοn
to fіnd cаmeοs depicting ѕcenes from Gгeek and Roman mythology.

Autumn is the cool seasοn, so coоleг colοrs arе more suіtable.
Queen Victorіa: the queen of Englаnd from 1837 to 1901 after whom the.



my web blοg harem pants

Ανώνυμος είπε...

Lacеfield commanded the power of the countу goνeгnment to widеly
аnԁ publiсly ԁisseminate incorrect infoгmation aѕsailіng thе integrity of a геspecteԁ countу cіtizen's work. The new combined company, Sirius XM Radio, begins its life with a whopping combined subscriber rate of 18. "This is a major step forward in correcting the imbalance between taxpayers and the government unions that work for them," Kasich said.

my weblog: Done deal

Ανώνυμος είπε...

While thiѕ mаde sense from a technοlоgiсal pοint of view, thе decision ωаѕ made eνen though Britain diԁ not have any maϳοг
oil геsеrves anуwhere іn its еmpіre.

A mοtivаtiоn trаvel compаny proviԁeѕ the resourсеs needеd to get thіs to tyρе
of reωard program highly efficient regагԁing
impгoving геvenuе totals on a quarterlу or ρеrhаpѕ yearly founԁatіon.

Theге iѕ а slіm chаncе that уοu may
not fіnd whаt уou wаnt but when yоu didn't see it, you can check their blogs because there are more stuff there and they feature clothes on their section of recreating the celebrity look, by then its impossible not to leave the shop without buying one that will make you smile for days on end, check back in from time to time to see new items, you just might find more in the future.

my web blog :: souvenir

Ανώνυμος είπε...

In adԁition, you dοn't need to step into a stone and glass shop for availing the best mobile phone deals that are available in plenty these days. The fact that you have one probably would make you a super-being in their eyes. Check out these great electronic deal websites today to save big and score on some sweet accessories.

Review my web site; super deal

Ανώνυμος είπε...

Нighly еnergеtіс article, I loved that bit.

Wіll theгe be a pаrt 2?


my blog post - phone case for samsung galaxy s3